Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Καλύτερα δραχμή, παρά υποταγή!» - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
«…Πριν από ένα χρόνο είχαμε προεκλογική περίοδο. Τα κόμματα που σήμερα έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή, δεν βγήκαν να πουν ότι θα διαλύσουμε τη Δημοτική Αστυνομία, θα απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, θα μειώσουμε μισθούς. Τίποτα δεν είπαν.
Επομένως, με τρόπο δόλιο, κατά την άποψή μου, υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εκτός και αν πιστεύουν ότι αυτοί που τους ψήφισαν, δεν είχαν μυαλό, όπως λένε για τους δικούς μας ψηφοφόρους, ότι είναι παραπλανημένοι, ότι ξαφνικά δεκαοκτώ εγκληματίες –εμείς οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής- με καμιά εκατοστή κακούργους μαζί, πήραμε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες -και σήμερα, απ’ ό,τι λένε οι δημοσκοπήσεις, όλο και περισσότερους- στο πλευρό μας. Τότε τι να πει ο ελληνικός λαός –τα δέκα εκατομμύρια- που επί τριάντα εννέα χρόνια παρασύρεται από ανάλογους πολιτικούς με λόγια μεγάλα και παχιά, που τον οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση;»
«Το μνημόνιο είναι η ταφόπλακα του Έθνους»
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το μνημόνιο. Το θεωρούμε ταφόπλακα του Έθνους. Και σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε -κι ελπίζω να καταψηφίσουμε- το πολυνομοσχέδιο αυτό. Για ποιους λόγους; Θα αναφερθώ στη συνέχεια. Θα αναφερθώ πρώτα, όμως στο σημερινό πολυνομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 40 και 41 για τη φορολογία ακινήτων: Για εισπράξεις άνω των 12.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 33%. Εάν συνυπολογίσουμε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, η ακίνητη περιουσία αποτελεί πλέον «βαρίδι» για τους ιδιοκτήτες, είναι ενοχή… Έχουμε φτάσει στο σημείο το να επενδύει κανείς στην πατρίδα του, να κατέχει γη ή να κατέχει περιουσία, να είναι μέγα αμάρτημα και όλοι οι αετονύχηδες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, όλοι όσοι μέσω διαφόρων τεχνασμάτων φοροδιαφεύγουν, να είναι οι ευνοημένοι της υποθέσεως.
Όλα αυτά για να σωθεί η πατρίδα, για να σωθεί η οικονομία της χώρας! Και ακούμε λόγια παχιά για τη φοροδιαφυγή. Και τι έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ; Είχαμε δύο χιλιάδες ονόματα… Και έλεγχος έγινε μόνο για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου… Με τους άλλους τι γίνεται; Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί; Βεβαίως και υπάρχουν. Δεν υπάρχει, όμως, πολιτική βούληση για να ελεγχθούν οι φοροφυγάδες.
Πρόσφατα έγινε ένας έλεγχος και προέκυψε ότι 22.000 άτομα έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Και επέλεξαν τυχαία τετρακόσιους από αυτούς, με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό. Προέκυψαν σημεία και τέρατα. Για παράδειγμα, άνεργος έχει καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ ή εταιρεία, η οποία δήλωνε επί μία δεκαετία κέρδη ύψους 110.000 ευρώ, έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ύψους 10.000.000 ευρώ. Τι θα γίνει; Θα τους πιάσετε αυτούς τους φοροφυγάδες ή εξοντώνοντας κι εξαθλιώνοντας το μέσο Έλληνα πολίτη θα λύσετε το οικονομικό πρόβλημα; Όχι.
«Το ΔΝΤ και οι… Επενδυτές»
«Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιζόταν τους κομματικούς στρατούς οι οποίοι υπάρχουν στο λεγόμενο «δημόσιο τομέα». Είμαι ο τελευταίος. Από τη στιγμή, όμως, που με τους αριθμούς δεν βγαίνει ότι με την απόλυση δέκα, είκοσι χιλιάδων από αυτούς θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, πλέον το ζήτημα δεν τίθεται οικονομικά, τίθεται τιμωρητικά από την τρόικα. Όταν σας είπε χθες σε μία από τις ομιλίες του ένας από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής για «ενεργούμενα», παρεξηγηθήκατε. Ωραία, τι είναι αυτές οι απολύσεις αφού δεν θα σώσουν την οικονομία; Δεν είναι τιμωρία από την τρόικα;
Μέσα στην τρόικα, ως γνωστόν, υπάρχει το ΔΝΤ, που για μας παίζει κυρίαρχο ρόλο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποτακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτό είναι το μεγάλο αφεντικό κατά την άποψή μας- το ΔΝΤ, το οποίο σας λέει ότι για να λυθεί το οικονομικό ζήτημα της χώρας χρειάζεται όλο και περισσότερη φορολογία. Τι πέτυχε, όμως, το ΔΝΤ στο παρελθόν, σε συγκεκριμένες χώρες, με την όλο και περισσότερη φορολογία; ΤΙΠΟΤΕ! Δεν είναι δυνατόν να προσδοκούμε οικονομική ανάπτυξη με υπερφορολόγηση.
Όσον αφορά δε τους περίφημους επενδυτές, κάποτε ήταν ανέκδοτο το «Αλβανός τουρίστας». Τώρα έχουμε το «Καταριανός επενδυτής» και το «Κινέζος επενδυτής». Φτάσανε στο σημείο, μάλιστα, ο πρώην καπετάνιος της COSCO να μας πει για την οικονομική μας κατάσταση: «Έτσι ήμασταν κι εμείς πριν 30 χρόνια.» Δηλαδή, σε 30 χρόνια θα είμαστε εμείς σαν τους Κινέζους. Τι να πω; Εκεί έχει καταντήσει η χώρα!...»
«Μνημόνιο και Σύνταγμα»
«Είπαν ότι το μνημόνιο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα. Όταν το είπαν δεν ήμασταν εμείς εδώ. Έτσι, μας δίνεται σήμερα η ευκαιρία να τοποθετηθούμε σε αυτό το θέμα, το οποίο θεωρούμε σημαντικό. Κοιτάξτε να δείτε, το Σύνταγμα δεν είναι ο Μωσαϊκός Νόμος.  Δεν κατέβηκε κανένας Θεός και το έδωσε σε κάποιον προφήτη. Το Σύνταγμα φτιάχτηκε από ανθρώπους και αλλάζει, αναθεωρείται. Αυτό προβλέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα. Το άρθρο 28 λέει: «Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της». Με την ερμηνευτική, όμως, δήλωση, η οποία σημειώνεται από κάτω με δύο αστερίσκους, σημειώνεται: «Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Το ΔΝΤ δεν έχει καμμία σχέση με αυτό το πράγμα. Το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό απ’ αρχής. Παρανομείτε! 
Μια και αναφέρθηκα γενικά στο Σύνταγμα, το πιο ανατριχιαστικό είναι το άρθρο 27, που λέει: «Καμμία μεταβολή στα όρια της Επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία.» Αν, δηλαδή, μέσα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα εκατόν πενήντα ένας αποφασίσουν να δώσουμε τη Θράκη ή τη Μυτιλήνη στους Τούρκους, τότε αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα. Είναι Σύνταγμα ελευθέρου κράτους αυτό;
Πιστεύω ότι όλα αυτά, εκτός από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών που είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, θα τεθούν και θα υπάρξουν αλλαγές.»
«Δεν είναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή. Η Ευρώπη ήταν κάποτε Ελληνική»
«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, εδώ και τέσσερα χρόνια, με την πολιτική του μνημονίου, όλο και περισσότερο η Ελλάδα δεν αναπτύσσεται. Το successstory είναι μια φαντασίωση, όπως επίσης και τα δεκαεπτά εκατομμύρια τουρίστες. Εκτός, αν η Κυβέρνηση μετράει και τους λαθρομετανάστες για τουρίστες. Πηγαίνουμε προς τον γκρεμό. Και όλα αυτά για το καλό μας, για να μη φύγουμε -λέει- από την Ευρώπη! Δηλαδή, αν φύγουμε από την Ευρωζώνη τι θα γίνουμε; Χώρα της Ασίας ή της Αφρικής; Όχι.
Δεν είναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή. Η Ευρώπη ήταν κάποτε ελληνική. Και λέω «κάποτε», γιατί σήμερα δεν είναι. Έχει εγκαταλείψει τη μεγάλη ιδέα του Ελληνικού πολιτισμού, το πνεύμα της αναγέννησης, το ρομαντισμό, τον ιδεαλισμό και έχει υποδουλωθεί απόλυτα στο σκληρό πνεύμα των πουριτανών για το κέρδος και για το χρήμα. Είναι η Ευρώπη των τοκογλύφων!
Αυτή η Ευρώπη δεν είναι καθόλου διαφορετική από την Ευρώπη του 1204, που κατέλυσε την αυτοκρατορία μας. Λεηλάτησε την Αγία Σοφία. Πού είδαμε αλήθεια την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια; Πού είδαμε την Ευρώπη το 1974 με την τραγωδία της Κύπρου ή το 1996 στα Ίμια;…
Σήμερα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία: Να πούμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ». Πριν από αυτό όμως, θα σας πω τούτο: Υβρίζετε συστηματικά τη Χρυσή Αυγή. Δεν μας ενδιαφέρει. Στο κάτω-κάτω της γραφής πιστεύετε ό,τι θέλετε για εμάς… Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Πιστοποιητικά πατριωτισμού δεν δικαιούται κανείς να δίνει…
Σήμερα έχουμε όλοι μια μεγάλη ευκαιρία. Να πούμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στην Ευρώπη των τοκογλύφων… Αν αυτό σημαίνει βεβαίως -απαντώ στην κινδυνολογία και τελειώνω- ότι θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη και θα έρθει η καταστροφή, έχω να πω ότι η καταστροφή έχει έρθει. Βγείτε έξω να το δείτε. Κι αν αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στην δραχμή, βάλτε μας και εμάς στη «συμμορία της δραχμής». Καλύτερα δραχμή, παρά υποταγή!»


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/gengramateas/view/kalutera-drachmh-para-upotagh-arthro-tou-n.-g.-michaloliakou#.UfZkg9Lwmnk#ixzz2aRScPjKd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...