Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Δεν είναι μόνο ψεύτες και κομπλεξικοί οι συκοφάντες μας, γελοίοι είναι κυρίως!

Το ότι οι κατήγοροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι αδίστακτοι στην μεθόδευση παραχαράξεως της πραγματικότητας είναι γνωστό. Δεν μπορούμε, όμως, να φανταστούμε ότι έχουν «ξεφύγει τελείως», σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να γίνονται «ρόμπες».
Διαβάστε τι αδιανόητα έγραψαν τα «Παραπολιτικά» του περασμένου Σαββάτου κάτω από τον τίτλο «Ανακόντα και πιράνχας απελευθέρωσε η Χ.Α.»: «Απίστευτο, κι όμως. ελληνικό. Ο οικολογικός τομέας της Χρυσής Αυγής, που ονομάζεται «Πράσινη Πτέρυγα», απελευθέρωσε εκατοντάδες πιράνχας και δέκα ανακόντα στον ποταμό Έβρο. Η κίνηση αυτή είχε αποκλειστικό σκοπό την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή, τονίζουν πηγές της οργάνωσης. Το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου έστειλε στην περιοχή τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος δεν αντιστάθηκε στις προτροπές των παρευρισκομένων να δείξει τις ικανότητες του στο κυνήγι. Έτσι, με δύο σκάγια σκότωσε πέντε πουλιά. «Ποτέ δεν με νοιάζει τι πουλιά είναι, αρκεί να είναι μεταναστευτικά», σχολίασε στη συνέχεια όλο νόημα.
Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας το προηγηθέν δημοσίευμα, ασυναίσθητα το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να πάμε στο πάνω μέρος της σελίδας και να δούμε την ημερομηνία. Μήπως, δηλαδή, ήταν 1η Απριλίου και κατά λάθος διαβάζαμε περασμένης χρονολογίας εφημερίδα, η οποία ήθελε να «τιμήσει» το πρωταπριλιάτικο έθιμο.Κατόπιν, ξανακοιτάξαμε την «είδηση» να δούμε μήπως είχε ειρωνικό περιεχόμενο, η οποία θα παρέπεμπε αυτομάτως στην διάθεση αστεϊσμού εκ μέρους του συντάκτη του κειμένου. Όχι, το κείμενο παρουσιαζόταν με σαφή σοβαρότητα (!) χωρίς την παραμικρή διάθεση «πλάκας». Τι συνέβη; Απλώς κάτι απίστευτο και όμως... παραπολιτικό.
Κάποια ιστοσελίδα εμφάνισε ένα «τρολάρισμα», το οποίο έκανε «μπαμ» από χιλιόμετρα. Τα «Παραπολιτικά», όμως, το πήραν και το παρουσίασαν ως υπαρκτό γεγονός! Πριν πούμε κι Εμείς τις σοβαρές κουβέντες ας σπάσουμε, με τη σειρά μας, λίγη «πλάκα». Ευτυχώς, για τον αφελή (για να μην πούμε κάτι χειρότερο.) συντάκτη της εφημερίδας που το «τρολάρισμα» περιορίστηκε σε «εκατοντάδες πιράνχας και δέκα ανακόντα». Σκεφτείτε το. «μενού» να περιείχε 22 κροκοδείλους, 18 ιπποπόταμους και 33 ρινόκερους, ακόμη, πόση μεγαλύτερη. εμβέλεια και κύρος θα είχε η «είδηση». Όσο για το «κατόρθωμα» του Συναγωνιστή Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος σύμφωνα με το «σαΐνι» της εφημερίδας «με δύο σκάγια σκότωσε πέντε πουλιά», είναι τόσο μεγάλο που πλέον θα αντικαταστήσει την έκφραση «μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια».
Αν, μάλιστα, το όλο υποτιθέμενο σκηνικό διαδραματιζόταν σ' ένα συννεφιασμένο και μουντό τοπίο, τότε θα λέγαμε ότι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά «πάει σύννεφο». Κρίμα, πάντως, που η «έγκυρη» εφημερίδα δεν περίμενε μια εβδομάδα ακόμη για να δημοσιεύσει την, όντως τρομερή, «είδηση». Θα είχαμε ήδη μπει στον Αύγουστο, όπου οι μύγες είναι παχιές και όποιος τις χάβει χορταίνει κιόλας. Κάπου εδώ τελειώνει και η δική μας διάθεση για «πλάκα» και καζούρα. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι κατήγοροί μας είναι ψεύτες. Πλέον, αποδεικνύονται και γελοίοι. Αυτό είναι το επίπεδο της «δημοσιογραφίας» και της «σοβαρότητας» τους.
Σ' άλλο κείμενο, στο ίδιο φύλλο των παραπολιτικών, υπάρχει αναφορά για «εσωκομματικά προβλήματα» στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και, φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο έντυπο (και όχι μόνο.) «ανακαλύπτει» τέτοια «εσωκομματικά προβλήματα». Εδώ, πραγματικά, ισχύει η ρήση «καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει ούτε πιράνχας, ούτε ανακόντα». Φαντάζεστε, λοιπόν, πόσο «έγκυρα» είναι τα όσα αρνητικά αποδίδουν κατά καιρούς στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν να πλήξουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για λόγους που αυτοί ξέρουν, με ανυπόστατα δημοσιεύματα ας κρατήσουν λίγη σοβαροφάνεια παραπάνω, γιατί ξευτιλίζονται και γίνονται ρεζίλι, όχι των σκυλιών, αλλά των πιράνχας και των ανακόντα.
ΥΓ. Οι "έγκυροι" δημοσιογράφοι επιμένουν με νέα διαδικτυακή ανάρτησηΠιο αξιόπιστοι, πεθαίνεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...