Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Το χρονικό της οικονομικής υποδούλωσης



Οκτώβριος 2009: Ο κατά 25% Έλληνας Γεώργιος Τζέφρυ Παπανδρέου εκλέγεται πρωθυπουργός της Ελλάδας με την υπόσχεση "Λεφτά υπάρχουν". Λίγες μέρες μετά αποφασίζει πως "λεφτά υπήρχαν" και τους πρώτους μήνες της θητείας του ανακοινώνει στον Ελληνικό λαό πως θα έρθει στην Ελλάδα κλιμάκιο του Δ.Ν.Τ. με πρωτοβουλία του ιδρύματος και δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση ή μνημόνιο μαζί τους. Τελικά είπε ψέματα και για τα δύο αφού αποκαλύφθηκε αργότερα πως κάλεσε ο ίδιος το Δ.Ν.Τ. και στις 23 του Απρίλη του ιδίου έτους με ένα διάγγελμα από το Καστελόριζο μας ενημερώνει πως είναι "εθνική ανάγκη η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης". Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους μας. Ο κύριος Παπανδρέου που δήλωνε πως «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» και λίγους μήνες μετά ο ευτραφής αντιπρόεδρος του συμφωνούσε δηλώνοντας και αυτός πως «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα» αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου προχωρά στην ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων αλλά και σε προκηρύξεις διαγωνισμών για έρευνες σε Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη.



 Τον Μάιο του 2010 γίνεται το περιστατικό με το Μαβί Μαρμαρά όπου σκοτώνονται 9 Τούρκοι "ακτιβιστές". Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε η ευρωβουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. Ελένη Θεοχάρους στο πλοίο είχαν παρεισφρήσει και πράκτορες της ΜΙΤ. Τότε δημιουργείται μία "ένταση" μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας όπου και παγώνουν θεωρητικά οι σχέσεις των δύο κρατών. Ένα χρόνο πιο πριν ήταν και το ξεχασμένο σόου που έκανε ο Ερντογάν δημοσίως λέγοντας στον Σιμόν Περές πως σκοτώνουν αθώους στην Γάζα. Φυσικά όλα αυτά ήταν απαραίτητα συστατικά για να καταφέρει η Τουρκία να ηγηθεί της Αραβικής Άνοιξης που συνέπαιρνε το μουσουλμανικό τόξο, τακτική που βασιζόταν στο δόγμα του νεοωθομανισμού.

 Στην Κύπρο ξεκινούν έρευνες για υδρογονάνθρακες και δημοσιεύεται από την Κυβέρνηση ο χάρτης της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των 12 "οικοπέδων¨. Στον χάρτη οι ιθύνοντες παρέλειψαν να ολοκληρώσουν την ΑΟΖ και έτσι στους επίσημους χάρτες του Τμήματος Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού βλέπουμε πως το νησί μας δεν έχει σε όλη του την επικράτεια ΑΟΖ αλλά μόνο στο νότιο μισό. Το οικόπεδο 12 το αναλαμβάνει η Αμερικανική εταιρεία Noble Energy και μεταβιβάζει το 30% από τα δικαιώματα του στην Ισραηλινή Delek.

 Ο Ούζι Λαντάου, Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας δηλώνει: "Όποιος τολμήσει να απειλήσει την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο το Ισραήλ, θα δεχθεί την κατάλληλη απάντηση". Τότε ο πολιτικός νανός που ονομάζεται Κύπρος αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας που συμπαρασύρθηκαν από κλίμα που δημιουργούσαν τα ΜΜΕ αλλά και οι πολιτικοί αποκτούν την ψευδαίσθηση πως οι Εβραίοι θα γίνουν πιο πατριώτες από εμάς και πως θα συνετίσουν την Τουρκία αν μας αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην κουτσουρεμένη μας ΑΟΖ (βλέπε χάρτη).



 Σε ενημέρωση που είχε κάνει τον Ιανουάριο ο κύριος Σόλωνας Κασίνης, Διευθυντής του Τμήματος Ενέργειας του αρμόδιου Υπουργείου, απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν θα έπρεπε η Κύπρος να ενισχύσει την άμυνα της ούτως ώστε να αποκτήσει την δυνατότητα να προστατεύσει τις εξέδρες άντλησης υδρογονανθράκων αλλά και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ δήλωσε τα εξής: "Νομίζεις πως οι Τούρκοι θα επιτεθούν σε μία πλατφόρμα όπου δουλεύουν Αμερικανοί και Εβραίοι; Σκέφτου μόνο το τρυπάνι τους αξίζει 2 δις." Στην ίδια ημερίδα είχε δηλώσει επίσης πως θα πρέπει να είμαστε ηλίθιοι για να προπωλήσουμε το μερίδιο μας στο οικόπεδο 12 αλλά και σε άλλα γιατί περίπου θα παίρναμε 5 δις. ενώ υγροποιημένο αξίζει 50 δις. Τώρα τα ανέτρεψε όλα και μας λέει πως πρέπει να το προπωλήσουμε για να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Στην εν λόγω ημερίδα εντέχνως και διακριτικώς έκανε παράλληλα με την ενημέρωση και προεκλογική εκστρατεία για την "επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι πιο πατριωτική" (τα λόγια είναι δικά του).

 «Το δίκαιο λογαριάζεται όταν υπάρχει ίση δύναμη για την επιβολή του».

 Πολλάκις το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αλλά και ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή είχαν διατυπώσει την άποψη πως αντί για τα Ισραηλινά F-15 έπρεπε την Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τα συμφέροντα της Κύπρου να τα υπερασπίζονται τα Ελληνικά F-16. Ακόμη είχαμε τονίσει την επιτακτική ανάγκη της επαναεργοποίησης του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου αλλά και της αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς.

 Ο Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη και δυστυχώς επιβεβαίωσε τις προβλέψεις μας πως θα είναι από τις πλέον καταστρεπτικές μορφές για τον τόπο. Με ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, το κούρεμα των καταθέσεων, κατάφερε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο. Έτσι ο κόσμος δέχτηκε πιο εύκολα τα μέτρα που πέρασαν αφού φαίνονται πιο ανώδυνα. Με την ανακοίνωση της πρόθεσης του να κουρέψει τις καταθέσεις, βουλευτές και κόμματα άρχισαν να διαμαρτύρονται και να ωρύονται. Οι ίδιοι που πέρασαν ομόφωνα τα μέτρα στις γιορτές, οι ίδιοι που την Πέμπτη πέρασαν πάλι ομόφωνα τα μέτρα στην βουλή.

 Όπως ανακοίνωσε οι Ρωσία πως δεν θα μας βοηθήσει αλλά και μόλις πέρασαν τα μέτρα τρία χρόνια μετά δηλαδή ο Βενιαμίν Νεταγιάχου απολογείται στην Τουρκία και τα γεγονότα στο Μαβί Μαρμαρά και οι σχέσεις τους οδεύουν προς αποκατάσταση. Την ίδια στιγμή οι "φίλοι" του Αναστασιάδη που συνέβαλαν εν μέρη στην εκλογή του με το έκτακτο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο λίγες μέρες πριν τις εκλογές μας πιέζουν με στόχο να υιοθετήσουμε το ίδιο αποτυχημένο μοντέλο που εφάρμοσε η Αθήνα. Η Ελλαδική Κυβέρνηση του φίλου του Αναστασιάδη Αντώνη Σαμαρά για ακόμη μια φορά αδιαφορεί για την κατάσταση στην Κύπρο, αναφωνόντας για δεύτερη φορά "η Κύπρος κείται μακράν". 

Και συν τοις άλλοις έχουμε και τους Τούρκους να ζητάνε νταβατζιλίκι. Με ανακοίνωση του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως στηρίζει τα συμφέροντα των Τουρκο"κυπρίων" και συμπλήρωσε πως πρέπει να γίνει ένας δίκαιος διακανονισμός μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά και δίκαιη διανομή των φυσικών πόρων. Από την άλλη έχουμε τον Υπουργό  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκμέν Μπαγίς να δηλώνει πως δυστυχώς την κακή διοίκηση Χριστόφια την κληρονόμησε ο Αναστασιάδης και πως αν πρέπει να βγούμε από το ευρώ μας αφήνουν να υιοθετήσουμε την τουρκική λίρα για να μας βοηθήσουν.

Έτσι κατανοούμε πως μπήκαμε στο παιχνίδι της ενέργειας χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει μία συνεργασία αλλά και μία συμμαχία η οποία θα μπορεί στα πλαίσια της αμοιβαιότητας να προασπίσει τα συμφέροντα μας. Βλέπουμε πως το παιχνίδι τον υδρογονανθράκων ανεβάζει το θερμόμετρο στην ευρύτερη περιοχή και εμείς μένουμε ανήμποροι. Βλέπουμε πως το Ελλαδικό κράτος είναι ανίκανο να προασπίσει τα δικά του συμφέροντα στο θέμα της ΑΟΖ. Και βλέπουμε πως αυτή η ανικανότητα θα φέρει την Τουρκία σαν παίκτη στο θέμα φυσικό αέριο και θα της δώσει το "δικαίωμα¨ να επιβάλει επαναχάραξη της ΑΟΖ.

Ο μόνος φίλος που μπορεί να έχει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η Ελλάδα. Πρέπει να κατανοήσει και ο τελευταίος Κύπριος πως Κύπρος χωρίς Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει. Πέραν οποιωνδήποτε πρόσκαιρων συμπλέυσεων συμφερόντων με άλλα κράτη, ο μόνος παίκτης ο οποίος μπορεί να σταθεί στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού και να τον στηρίξει είναι η Ελλάδα. Αλλά όχι η Ελλάδα των ομοϊδεατών και "φίλων" του Αναστασιάδη και του Χριστόφια. Η Ελλάδα των αδελφών μας και των συναγωνιστών μας της Χρυσής Αυγής. Η Ελλάδα που θα έλθει σύντομα.


Ανδρέας Γιαλλουρίδης

Πρόεδρος Μετώπου Φοιτητών


Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θεωρεί ως καταστροφή την χθεσινή συμφωνία μεταξύ Τρόικα και Κυπριακής Κυβέρνησης. Η είσοδος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μνημόνιο θα φέρει οικονομική ύφεση και ουσιαστικά υποδούλωση του Κυπριακού λαού στους διεθνείς τοκογλύφους.


Ως κίνημα είχαμε προτείνει τον τρόπο εξόδου από την κρίση, έξω από τα πλαίσια της Τρόικα και του Μνημονίου. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από τις πολιτικές ηγεσίες οι οποίες φέρουν πλέον την απόλυτη ευθύνη για την οικονομική εξαθλίωση που θα καλύψει τον τόπο. Υποσχόμαστε στον Κυπριακό Ελληνισμό ότι ως Έλληνες Εθνικιστές θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπούν οι επαίσχυντες συμφωνίες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι όσοι έφταιξαν και μας οδήγησαν στην τωρινή μας κατάσταση. 

Καλούμε τον κόσμο να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση για δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του Μνημονίου, των διεθνών τοκογλύφων και των εδώ υποτακτικών τους. 

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...