Πολλαπλασιάζεται εσχάτως ο προβληματισμός και οι συζητήσεις γύρω από το τι είναι Φυλή. Στην προσπάθειά τους οι γνωστοί κύκλοι που επιχειρούν να αποδομήσουν αξίες, αρχές και επιστημονική πραγματικότητα, αμφισβητούν την ύπαρξη των ανθρωπίνων φυλών προκειμένου να διασπείρουν την αμφιβολία και τη σύγχυση, ώστε να υποσκάψουν υποδόρια επιστημονικές αλήθειες και ιστορική πραγματικότητα.Όμως, είτε το θέλουμε είτε όχι, στην ομάδα των εμβίων όντων που συμπεριλαμβάνεται το ανθρώπινο είδος και που σύμφωνα με τη κατεστημένη προβαλλόμενη άποψη ανήκει και ο HOMO SAPIENS, υπάρχει τεράστια ποικιλότητα βιολογικών χαρακτηριστικών του είδους που αφορά το χρώμα του δέρματος, των οφθαλμών, των μαλλιών, του σχήματος του κρανίου, παρατηρούνται διαφορετικές συχνότητες εμφάνισης νόσων,κλπ.
Αυτά όλα τα χαρακτηριστικά μεταφέρονται από γεννεά σε γεννεά και αφορούν παθολογικά, μορφολογικά, ψυχολογικά, πνευματικά γνωρίσματα που όταν μεταφέρονται σύμφωνα με τους νόμους του Μέντελ δημιουργούν τις ανθρώπινες φυλές.Ο ακρότατος αντικειμενισμός που επέρχεται με τη πρόοδο της επιστήμης και εν προκειμένω της βιολογίας και της ιατρικής με τη μελέτη της μικρότερης τομής της ανθρώπινης οντότητος που είναι τα γονίδια οδηγεί σε συμπεράσματα που αφορούν τη σχέση των εξωτερικών χαρακτηριστικών με τη γεννετική τους προέλευση. Αυτή ακριβώς τη σχέση που στηρίζεται στη γονιδιακή μελέτη προσεγγίζει η ανθρωποβιολογία με τη μελέτη της κληρονομικογεννετικής βάσης του μεμονωμένου ατόμου ή μιάς ομοειδούς φυλετικής ομάδος. Συνεπώς κάθε φυλή έχει τα δικά της ομοειδή βιολογικώς κληροδοτούμενα χαρακτηριστικά. Εδώ θα πρέπει να τονισθεί πως το ΕΙΔΟΣ διαφέρει ως έννοια από τη φυλή, αφού το μεν είδος συνιστά στατική και γενικευμένη έννοια σε αντίθεση με τη φυλή που περικλείει τη δυναμική της εξέλιξης με αυτοεπιλεγόμενη μετεξέλιξη. Έτσι λοιπόν όταν έχουμε διαχρονικά τη σταθερή παρουσία πλεονάσματος κάποιων χαρακτηριστικών, τότε ομιλούμε για φυλή και φυλετικά χαρακτηριστικά του εν λόγω ανθρωποσυνόλου. Η κληροδότηση λοιπόν των χαρακτηριστικών είναι κάτι που ξεφεύγει από τη προσωπική επιθυμία και ανήκει στη σφαίρα της βιολογικής μετεξέλιξης.
Εκεί,ο άνθρωπος μπορεί να παρέμβει με την ανάμιξη των φυλών, προκειμένου αναμειγνύοντας μία κατώτερη σε χαρακτηριστικά μονάδα (χαμηλή ευφυία, ψυχολογική ανωμαλία, βιολογικές παθήσεις κλπ.) με μία ανώτερη όπου αντιστοίχως θα έχουμε υψηλή ευφυία, άριστη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση, βιολογική υγεία,κλπ., εύλογα το αποτέλεσμα στους απογόνους θα συμπυκνούται σε γενικές γραμμές απογόνων με ανώτερα χαρακτηριστικά από τη κατώτερη ομάδα και κατώτερα από την ανώτερη ομάδα. Αυτά λοιπόν δεν είναι ευχές ή γενικευμένες θεωρίες που εδράζονται στη βάση υποθέσεων ή ευχολογίων αλλά επιστημονικά αποδεκτές αλήθειες.Προφανέστατα λοιπόν η ανάμειξη ατόμων που ανήκουν σε φυλές με προηγμένα χαρακτηριστικά θα διατηρήσουν οι απόγονοι κατά κανόνα τα χαρακτηριστικά αυτά και προφανώς και αντιθέτως. Είναι λοιπόν κατανοητό γιατί η ευγονική επιτάσσει τη προστασία των ειδών που όχι μόνο είναι πλέον προηγμένα των άλλων, αλλά επιπλέον με τη βελτίωσή τους έχουν τη δυνατότητα να φανούν χρησιμότερα στα ατυχώς υποδεέστερα.
Προκαλεί προφανώς θυμηδία να συναντά κανείς άτομα που επιζητούν βελτίωση των χαρακτηριστικών και των χαρισμάτων στους πχ., κυνηγετικούς τους σκύλους και να μην αναγνωρίζουν τη κληρονομικότητα στον άνθρωπο! Αρκετά χαρακτηριστική του τρόπου που σκέφτονται στις μέρες μας οι εκκολαπτόμενοι επιστήμονες και ανιχνευτές της γνώσης είναι τα σχετικά πρόσφατα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο 12ο συνέδριο Χημείας (Απρίλιος 2011) από ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους σε βάρος του 79xρονου ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ James Watson που προπηλάκισαν διακόπτοντας την ομιλία του και που είναι εκείνος που το 1953 ανεκάλυψε τη μοριακή δομή διπλής έλικας που πρότεινε για το μυστήριο μόριο του δεοξύ-ριβουνεικλού οξέος (DNA) με απλούστερα λόγια τη δομή της εξέλιξης μια ανακάλυψη που πυροδότησε κολοσσιαίες διαδοχικές ανακαλύψεις πάνω στο ανθρώπινο είδος με εύλογες ανακαλύψεις στην αντιμετώπιση ασθενειών, κλπ.
Οι επιθέσεις έχουν ξεκινήσει από τότε που ο παγκοσμίου εκτοπίσματος και ακτινοβολίας γεννετιστής επιστήμονας που ανακάλυψε τη δομή του DNA διατύπωσε άφοβα την άποψη πως είναι απαισιόδοξος για το μέλλον της Αφρικής, αφού όλες οι πολιτικές τη Δύσης βασίζονται στη βεβαιότητα πως η ευφυία τους είναι ίδια με εκείνη των λευκών, ενώ στη πραγματικότητα όλες οι αυστηρά επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν το αντίθετο. Το πιο ωραίο είναι πως ο καθηγητής Watson τέθηκε σε διαθεσιμότητα μόλις δημοσιοποίησε τις απόψεις αυτές προφανώς γιατί έπρεπε να αποκρύψει και να διαστρεβλώσει την επιτημονική αλήθεια! Το ωραίο είναι πως ο καθηγητής επίσης σε άλλη του ομιλία στο παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ δήλωσε πως η διαφορά στη φυλή επηρεάζει και τη σεξουαλική ορμή λέγοντας πως η φήμη για τον Λατίνο εραστή εδράζεται στη πραγματικότητα, συμπληρώνοντας."Εχετε ακούσει κύριοι για Λατίνο εραστή και όχι για Αγγλο εραστή.Για Αγγλο ασθενή έχετε ακούσει αλλά για εραστή όχι..." Ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας ισχυρίζεται πως οι διανοητικές ικανότητες κάθε λαού ποικίλουν και εξαρτώνται από τη γεωγραφική του θέση και την εξελεκτική του ιστορία (βιβλίο του "Αvoid boring people"). Ασφαλώς κανείς δεν ισχυρίζεται πως πρέπει οι διαφορετικοί να ρίχνονται στη πυρά. Ασφαλώς έχουν δικαίωμα να ζουν και να αναπύσσονται στη πανανθρώπινη κοινωνία. Όμως ας γίνεται αυτό στη περιοχή που η φύση επέλεξε για φυσικό τους περιβάλλον χωρίς επιμειξίες, χωρίς μετακινήσεις και χωρίς βίαιες εμφυτεύσεις τους σε αλλότριες πατρίδες και φυσικοκοινωνικά περιβάλλοντα. Μπορεί και πρέπει κάθε λαός να ζει και να αναπτύσσεται εκεί όπου επέλεξε η φύση και όχι οι ανάγκες σε εργατικά χέρια των κεφαλαιοκρατών ή των γνωστών πανανθρώπινων δυναστών με στόχο τη παγκόσμια ώσμωση και τη μετατροπή του κόσμου σε έναν άμορφο πολυπολιτισμικό χυλό, εύκολα διαχειρίσιμο και εύκολα εκμεταλλεύσιμο...
Μάκης Τουμάσης
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunergasia-ochi-sth-metatroph-ths-ghs-se-politismiko-kai-genetiko-chulo#.UUJUDxwvmPM#ixzz2NYcHsR68
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου