Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ερώτηση για ανθελληνική εκπομπή στην ΕΤ-3


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ανθελληνική εκπομπή στην ΕΤ-3»
Σε μεσημεριανή εκπομπή της ΕΤ-3 του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού, ακούστηκαν πράγματα, τα οποία ούτε οι ίδιοι οι σκοπιανοί αλλά και άλλοι εχθροί της πατρίδας μας, δεν θα τα έλεγαν. Συγκεκριμένα στην εκπομπή του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2013, όπου φιλοξενούμενος ήταν ο Δόκτορας Ιστορίας Γεώργιος Μπουλακάκης,  με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα, ακούστηκαν πράγματα τα οποία επιεικώς χαρακτηρίζονται άθλια και ανιστόρητα   Μεταξύ των όσων φρικτών ακούστηκαν από τον συγκεκριμένο, ο οποίος δυστυχώς είναι εγγονός του θρυλικού Μακεδονομάχου Μπούλακα, καταγράφονται  τα εξής:
«…. 1. Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν στην πραγματικότητα ένας θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ Πατριαρχικών και Εξαρχικών. Δεν είχε να κάνει με πατριωτισμό, δεν ήταν αντιδικία Ελλήνων και Βουλγάρων. Οι μεν δικοί μας Μακεδονομάχοι «τα έπαιρναν» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι δε Κομιτατζήδες από την Βουλγαρική Εξαρχία.
2. Ο Παύλος Μελάς ήταν στην πραγματικότητα κουραμπιές. Δεν μπορούσε να σφάξει ούτε αρνί, και λίγο πριν σκοτωθεί, έγραφε στην γυναίκα του την Ναταλία Δραγούμη ότι θα τα παρατούσε…
3. Όλοι οι Έλληνες Μακεδονομάχοι ήσαν αιμοσταγείς σαν τον Μπούλακα. Ακόμη κι όταν δεν υπήρχαν Βούλγαροι τριγύρω για να σκοτώσουν, πήγαιναν χιλιόμετρα μακριά στα Εξαρχικά χωριά για να χύσουν το αίμα του εχθρού και να αισθανθούν όμορφα.
4. Ποτέ κανείς Μακεδονομάχος δεν είπε ότι πολεμάει για την Ελλάδα. Ήταν μισθοφόροι και σκότωναν τον εχθρό γιατί αυτό ήταν το επάγγελμά τους.
5. Στα «Μυστικά του Βάλτου», η Πηνελόπη Δέλτα ωραιοποίησε τον Μακεδονικό Αγώνα με κούφια λόγια περί αγάπης για την Πατρίδα, ενώ στην πραγματικότητα ο πόλεμος είναι φρικτός και δεν πρέπει να γίνεται, διότι σκοτώνονται άνθρωποι! ....»

Eρωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Με ποιο σκεπτικό σε μια εκπομπή της κρατικής τηλεοράσεως, την οποία πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι  ακούγονται θέσεις ανθελληνικές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από την σκοπιανή ή βουλγαρική προπαγάνδα;

2) Ποιος έχει την εποπτεία και την ευθύνη για  την συγκεκριμένη εκπομπή; Η διοίκηση της ΕΤ-3 γνωρίζει το περιεχόμενο αυτών των εκπομπών;
Αθήνα, 11/03/2013

Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...