Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Defencenet: Πολιτική υποκρισία για ένα μάθημα Ελληνικής μυθολογίας


Αναδημοσιεύουμε από το Defencenet.grΑπάντηση σε όσους υποστήριξαν ότι "κάνει πολιτική κατήχηση σε μικρά παιδιά" δίνει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με ένα κείμενο που έχει τίτλο “Πώς ένα μάθημα Ελληνικής Μυθολογίας έδωσε τροφή για ύβρεις στα ΜΜΕ του ανθελληνικού συστήματος”.
Ας δούμε την απάντηση και ας σημειώσουμε ότι τα παιδιά δεν συγκεντρώθηκαν εν είδη "παιδομαζώματος", μια μεταχείριση που επιφύλασσε κάποτε (1946-1949) μια συγκεριμένη πολιτική παράταξη στην Ελλάδα αρπάζοντας βίαια τα παιδιά από τις αγκαλιές των μανάδων τους και στέλνοντάς το στις κομμουνιστικές χώρες ή στα στρατόπεδα των ανταρτών. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά χάθηκαν τότε και αναζητούντο μέχρι και στην δεκαετία του '80 από τον Ερυθρό Σταυρό.
Αυτά τα μαθήματα έπρεπε να τα είχε θεσπίσει το ίδιο κράτος για να μάθουν τα Ελληνόπουλα κάτι παραπάνω από τα γελοία κείμενα που χαρακτηρίζονται ως "Ελληνική Ιστορία" και διδάσκονται στα σχολεία. Από την στιγμή που αφήνουν τέτοια κενά, κάποιοι θα τα αξιοποιήσουν και πολιτικά. Ας πρόσεχαν...
Εν προκειμένω τα παιδιά οι ίδιοι οι γονείς τους τα είχαν πάει για να παρακολουθήσουν ένα μάθημα ιστορίας-μυθολογίας στο οποίο συμμετείχαν και αυτοί, κάτι που είναι σαφές και ευδιάκριτο στις φωτογραφίες.
Από εκεί και πέρα, αν κάποιος έχει αντιρρήσεις, ας απευθυνθεί στους γονείς για να λάβει απαντήσεις, πως και γιατί και αν έχουν ή όχι το δικαίωμα...
Η απάντηση του Λαϊκού Συνδέσμου και οι φωτό: “Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά, αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει επισήμως το κράτος, που διενεργεί προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι "επίμαχες φωτογραφίες" αφορούν ένα μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους του Κινήματός μας. Πολύ σύντομα ξεκινούν και μαθήματα Ιστορίας στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής με ελεύθερη προσέλευση για όλους τους Έλληνες. Θα καλύψουμε έτσι ένα μεγάλο κενό, καθώς το κράτος της Ρεπούση μόνο Ελληνική Ιστορία δε μαθαίνει στα παιδιά μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...