Έχουν χάσει τ’ αυγά και τα καλάθια οι πολιτικάντηδες του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου με το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, σε τέτοιο βαθμό που δε διστάζουν να ομολογήσουν πως ψάχνουν διαρκώς και εναγωνίως τρόπους να την βγάλουν εκτός του πολιτικού παιχνιδιού. Όχι βέβαια με πολιτική αντιπαράθεση, στην οποία είναι πλέον σίγουροι πως η Χρυσή Αυγή είναι αναντιμετώπιστη, αλλά με τρόπο ευθέως πραξικοπηματικό και εμφυλιοπολεμικό, αλλά με συνταγματικό μανδύα.
Ιδού τι δήλωσε σχετικά ο παντελώς αποτυχημένος μνημονιακός υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, Ν. Δένδιας:
«Συμφωνώ ότι η ύπαρξη και δράση της Χρυσής Αυγής δεν συνάδει με τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι επιβεβλημένη η πολιτική της απομόνωση στη Βουλή και όχι μόνο. Και είναι απορίας άξιον πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα το οποίο υπέγραψε μαζί με τη Χρυσή Αυγή πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής. Με βάση το ισχύον Σύνταγμα, πάντως, δεν θεωρώ ότι μπορεί να κηρυχθεί εκτός νόμου η δραστηριότητά της. Αλλά στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, μπορεί όντως να εξετασθεί το ενδεχόμενο να τεθεί ένα μίνιμουμ κριτηρίων για την ανακήρυξη εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, σε μια διαδικασία που από τυπική μπορεί να γίνει ουσιαστική. Και να αποκλείονται με αυτόν τον τρόπο κόμματα που αποδεδειγμένα πρεσβεύουν ρατσιστικές ιδέες και υπερασπίζονται ή αρνούνται ότι συνέβησαν γενοκτονίες, όπως το Ολοκαύτωμα των Εβραίων».
Ασφαλώς, τα (μεγάλα) λόγια απέχουν πολύ από τις πράξεις, αλλά η βούληση των πολιτικάντηδων είναι πλέον ολοφάνερη: καλά ήμασταν, καλά περνάγαμε, καλά τρώγαμε και καλά πίναμε εις υγείαν των κορόιδων, μια παρέα ήμασταν όλοι, τώρα μπήκε σφήνα ένα κόμμα εκτός της διακομματικής παρέας μας που μας χαλάει την πιάτσα. Και μας απειλεί κι από πάνω να μας γκρεμοτσακίσει από την εξουσία μας. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να τους βγάλουμε από τη μέση και να μείνουμε πάλι μεταξύ μας.
Μόνο που ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού –που αυξάνεται διαρκώς- έχει διαφορετική γνώμη. Στις εκλογές του 2012 ήταν 420.000 Έλληνες και Ελληνίδες, που ήδη έχουν διπλασιαστεί και έπεται συνέχεια. Πως μπορεί, λοιπόν, μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, συγκυβέρνηση ή πολιτικό σύστημα να θέσει εκτός νόμου το –τουλάχιστον, με τα σημερινά δεδομένα- 1 εκατομμύριο του ελληνικού λαού; Και τι νομίζουν, ότι το 1 εκατομμύριο θα σταυρώσει τα χέρια και θα πει «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», ή θα τους πάρει… παραμάζωμα; Και ο νοών νοείτω…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου