Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΑΜ: Άμεση εφαρμογή του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδος - Κύπρου


ΕΛΑΜ: Άμεση εφαρμογή του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδος - Κύπρου
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου και του υποψηφίου προέδρου για τις εκλογές της Κύπρου Γεωργίου Χαραλάμπους με τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο. 
 
Συνέντευξη του συναγωνιστή Γεωργίου Χαραλάμπους, υποψηφίου με το ΕΛΑΜ για τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου την ερχόμενη Κυριακή στο elnewsgr.blogspot.gr.
 
Πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Είστε αισιόδοξος;

Είμαι αισιόδοξος ότι η υποψηφιότητα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για μας τους Εθνικιστές και μια δυσάρεστη έκπληξη για τα κόμματα του κατεστημένου. Απλά να σας μεταφέρω το κλίμα που υπάρχει σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώνεται σε κάθε χωριό και πόλη όπου η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι πραγματικά συγκινητική.

Οι Ελληνόψυχοι πολίτες της Κύπρου μας είναι έτοιμοι να περάσουν στα "άκρα" και να ψηφίσουν ΕΛΑΜ;

Βεβαίως η συντριπτική πλειοψηφία του Εθνικιστικού και πατριωτικού χώρου στην Κύπρο είναι προσανατολισμένη στην υποψηφιότητά μου, γιατί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο είναι το μοναδικό κίνημα το οποίο εκφέρει σοβαρό εθνικιστικό λόγο και εφαρμόσιμες πολιτικές για έξοδο από την κρίση μακριά από γραφικότητες και λαϊκισμό.

Πρόσφατα είδαμε το ΔΝΤ να "εισβάλλει" στην κυπριακή οικονομία... Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το περιμέναμε. Είχε πραγματικά η Κύπρος ανάγκη για ξένη οικονομική βοήθεια; Ποια είναι η θέση σας πάνω σε αυτό;

Δυστυχώς η κυπριακή οικονομία παρά την επιφανειακή ευρωστία της μέχρι πρόσφατα είχε κάποιεςσυστημικές αδυναμίες, καθώς είχε στηριχθεί αποκλειστικά στον τριτογενή τομέα της οικονομίας, δηλαδή στις υπηρεσίες, τον τουρισμό και τον τραπεζικό τομέα. Η γεωργία και η κτηνοτροφία περιορίστηκαν ενώ δεν αναπτύχθηκε σχεδόν καθόλου η βιομηχανία, με αποτέλεσμα να γίνουμε μια οικονομία που παράγει λιγότερα από όσα καταναλώνει.  Ο συνδυασμός της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και του τοκογλυφικού δανεισμού των κυπριακών τραπεζών προς το ελληνικό δημόσιο, έφεραν την κρίση και στην Κύπρο γρηγορότερα από ότι αναμενόταν. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ, με τις ενέργειές της επέτειναν την κρίση. Τρανό παράδειγμα η τραγωδία στο Μαρί που εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, είχε τεράστιες οικονομικές συνέπειες στην οικονομία της Κύπρου.

Πιστεύετε ότι όντως υπάρχει στενή συνεργασία με την Ρωσία; Ρωτάμε γιατί πρόσφατα διαβάσαμε ότι η Ρωσία τελικά δεν εγκρίνει το δάνειο προς την Κύπρο. Εσείς είστε υπέρ μιας ειλικρινής στρατηγικής συμμαχία με την Ρωσία;

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θεωρούμε πως ο Ελληνισμός γενικότερα και όχι μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να ψάξει εν δυνάμει συμμάχους και έξω από το Δυτικό Στρατόπεδο. Ένας εν δυνάμει σύμμαχος είναι και η Ρωσική Ομοσπονδία, μια χώρα με την οποία έχουμε ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε πως μια οποιαδήποτε στρατηγική συνεργασία στηρίζεται στην ύπαρξη κοινών συμφερόντων αλλά και ίσης (σχετικά με το μέγεθος βέβαια) αλληλοβοήθειας είτε σε στρατιωτικό, είτε σε πολιτικό, είτε σε οικονομικό τομέα. Αν νομίζουμε πως οι Ρώσοι θα έρθουν να μας βοηθήσουν βασιζόμενοι σε προφητείες περί ξανθού γένους, τότε είμαστε βαθιά νυχτωμένοι.

Τελικά η συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ωφέλησε την χώρα ή όχι;

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένα απλό ναι ή όχι. Σε συγκεκριμένους τομείς σίγουρα βοήθησε την Κύπρο. Από την άλλη όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει και τα αρνητικά της, όπως η ανεξέλεγκτη εισροή κοινοτικών εργατών, οι περιορισμοί στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα και πολλά άλλα. Την ίδια στιγμή η υποστήριξη που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Κυπριακό, δεν είναι η αναμενόμενη καθώς πολλές φορές βλέπουμε τοποθετήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίες είναι άκρως αρνητικές προς την πλευρά μας. Γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε σκεπτικιστές ως προς το διαμορφούμενο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης των Εθνών και όχι των καπιταλιστών και των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Το ενιαίο αμυντικό δόγμα ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ κατά την άποψη μας. Πού πιστεύετε ότι είναι το λάθος και αν μπορεί να υπάρξει στην πράξη ενιαίο αμυντικό δόγμα.

Κατά κάποιο τρόπο έχετε δίκαιο, καθώς το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα ήταν ένα προεκλογικό πυροτέχνημα που χρησιμοποιήθηκε από τις τότε «εθνικόφρονες» κυβερνήσεις του Γλαύκου Κληρίδη στην Κύπρο και από την κυβέρνηση Παπανδρέου στην Ελλάδα. Άλλωστε από το 1994 όπου και διακηρύχθηκε το ΕΑΔ μέχρι και το 1998 δεν έγινε καμία εξοπλιστική ενέργεια από πλευράς Ελλάδος για να μπορεί πρακτικά και με αξιώσεις να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Κύπρο. Το λάθος κατά την άποψή μας βρισκόταν στην μη ύπαρξη πολιτικής βούλησης και σε Ελλάδα και στην Κύπρο για έμπρακτη αμφισβήτηση του υφιστάμενου συσχετισμού δυνάμεως στην Κύπρο. Αυτός είναι ο πρώτος και κυριότερος λόγος για την μη υλοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Εμείς ως Έλληνες Εθνικιστές υποστηρίζουμε την αμυντική σύζευξη Ελλάδος και Κύπρου, με μια αξιόπιστη δύναμη αποτροπής των κοινών δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού και της Εθνικής Φρουράς. Τα οπλικά συστήματα για να υποστηρίξουν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, υπάρχουν ή μπορούν να αναζητηθούν τόσο στην δυτική όσο και στην ανατολική αγορά (βλέπε Ρωσία, Κίνα κλπ)

Είναι δυνατόν να υπάρξει μια στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ; Για πολλά χρόνια θυμόμαστε το Ισραήλ στρατηγικό σύμμαχο της Τουρκίας.

Θεωρούμε πως οι συμμαχίες που πρέπει να αναπτύξουμε ως Ελληνισμός, θα πρέπει να εδράζονται στα κοινά συμφέροντα που υπάρχουν με τον εν δυνάμει σύμμαχο. Οι συμμαχίες δεν κρατάνε για πάντα και αυτό πρέπει να το έχουμε καλά στο μυαλό μας, ιδίως όταν μιλάμε για το Ισραήλ όπου υπάρχει μια κακή προϊστορία στις σχέσεις του με τον Ελληνισμό γενικότερα. Επίσης θα πρέπει να καταδείξουμε πως αυτή την στιγμή στην Αν. Μεσόγειο δεν αναπτύσσεται μια κανονική στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, αλλά μια ετεροβαρής συμμαχία που θα καταντήσει τελικά σε ηγεμονία του Εβραϊκού κράτους, στο ίδιο μοτίβο μετατροπής της Αθηναϊκής Συμμαχίας σε ηγεμονία μετά τους Περσικούς πολέμους. Αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε και να το αποτρέψουμε από το να γίνει πραγματικότητα.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα για την Κύπρο έχουν παγώσει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ παρακολουθούμε τους τούρκους να συνεχίζουν το γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα τους. Ποια είναι η δική σας θέση;

Είναι αλήθεια πως τα εξοπλιστικά προγράμματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έχουν παγώσει. Αυτό δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά στην αντίληψη της κυπριακής ηγεσίας πως η Εθνική Φρουρά δεν πρόκειται να χρειαστεί να πολεμήσει για την υπεράσπιση του Κυπριακού Ελληνισμού. Η δε Εθνική Φρουρά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της πλειοψηφίας των στελεχών της, χάνει από την μαχητική της ισχύ, αφού κάποια συστήματά της είναι πεπαλαιωμένα είτε δεν υπάρχουν για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις. Για να δώσω και κάποια παραδείγματα, δεν νοείται ένα κράτος θαλάσσιο, στην ΑΟΖ του οποίου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, να μην έχει το στοιχειώδες ναυτικό και αεροπορία για να τα προστατέψει από μία υπαρκτή απειλή. Αυτό καταδεικνύει την κατάντια μας ως κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος…

Ποια είναι η θέση σας για τις Βρετανικές βάσεις στο νησί;

Οι Βρετανικές βάσεις είναι κατάλοιπο της αποικιοκρατίας και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή τους από το νησί. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) άλλωστε έχει πάρα πολλές φορές διαδηλώσει την αντίθεσή του στην ύπαρξή τους στο νησί.

Ποια είναι η θέση σας για τους αλλοδαπούς που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην Κύπρο;

Στην Κύπρο αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 150 000 αλλοδαποί, οι οποίοι συνίστανται σε λαθρομετανάστες, αιτητές πολιτικού ασύλου, πολιτικούς πρόσφυγες, κοινοτικούς και μετανάστες από τρίτες χώρες οι οποίοι εργάζονται στο νησί. Οι θέσεις οι δικές μας είναι ξεκάθαρες. Καταρχάς απαιτούμε την απέλαση όλων των λαθραίων, οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο συνήθως από τα κατεχόμενα και ανάμεσα σε αυτούς πιθανότατα να υπάρχουν εν υπνώσει πράκτορες της ΜΙΤ.

Δεύτερον την γρήγορη εξέταση των υποθέσεων των αιτητών πολιτικού ασύλου και την επανεξέταση του καθεστώτος πολιτικού πρόσφυγα σε όσους δόθηκε μέχρι σήμερα. Εννοείται πως ζητούμε την πλήρη αποκοπή των παχυλών επιδομάτων που μέχρι σήμερα λαμβάνουν. Για τους κοινοτικούς ζητάμε να επαναδιαπραγματευθούμε με την Ε.Ε και να επιβάλουμε ένα ανώτατο όριο αριθμού κοινοτικών εργατών που να μπορούν να έρχονται για εργασία στην Κύπρο, ανάλογα και με τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς απασχόλησης. Για τους μετανάστες από τρίτες χώρες απαιτούμε την επιβολή κριτηρίων για την είσοδό τους στην χώρα και στην αγορά εργασίας. Να έρχονται ξένοι εργάτες όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχα Έλληνες να πάρουν την δουλειά.

Είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε; Υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αξιόλογο που μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα;

Βεβαίως και υπάρχουν απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον κυπριακό Ελληνισμό. Για τον λόγο αυτό άλλωστε πολλές από τις θέσεις μας όπως για παράδειγμα στο μεταναστευτικό έχουν περάσει και στα προγράμματα άλλων υποψηφίων. Ο ΔΗΣΥ που το 2009 συμμετείχε σε αντισυγκέντρωση εναντίον μας, σήμερα οι προεκλογικές του θέσεις για την μετανάστευση, ομοιάζουν με τις δικές μας.

Η λύση στο κυπριακό πρόβλημα πώς μπορεί να έρθει τελικά;

Έχουμε εκφράσει πάρα πολλές φορές πως η λύση του Κυπριακού δεν θα είναι η Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και πως μια τέτοια λύση θα επέφερε σε μικρό χρονικό διάστημα νέες συγκρούσεις στο νησί. Εμείς υποστηρίζουμε την λύση του Ενιαίου κράτους, όπου η τουρκική μειονότητα θα έχει τα δικαιώματά της ως μειονότητα αλλά δεν θα έχει τα υπερπρονόμια που της είχαν δοθεί στις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου. Για να γίνει βέβαια αυτό πραγματικότητα θα πρέπει καταρχάς να αλλάξουμε νοοτροπία ως λαός, να αποβάλουμε τον ραγιαδισμό που μας διακατέχει και να αποκτήσουμε μια σωστή Εθνική ηγεσία. Μια ηγεσία που με ένα μακροχρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό θα φέρει την δική μας πλευρά σε θέση ισχύος για να μπορέσει να επιβάλει μια τέτοια λύση.

Η Κύπρος έχει την δυνατότητα στο μέλλον να γίνει ένα μικρός γίγαντας χάρη στον ενεργειακό της πλούτο; Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση Χριστόφια έχει χειριστεί σωστά το θέμα;Εσείς τι θέσεις έχετε πάνω σε αυτό;

Σε κάποια θέματα έχουν γίνει οι σωστές κινήσεις, υπολείπονται όμως πολλά να γίνουν. Καταρχάς δεν πρέπει να αποκλειστούν γεωπολιτικοί παίκτες όπως η Ρωσία, να δημιουργηθεί σωστό θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των εταιριών-κολοσσών στην Κύπρο με υποχρεωτική πρόσληψη Κυπρίων και μεταφορά τεχνογνωσίας στο νησί, την δημιουργία του τερματικού σταθμού και πολλά άλλα. Υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τομέας κτισμένος γύρω από τους υδρογονάνθρακες που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε προς το συμφέρον μας.

Το δικό σας μήνυμα στους Ελληνόψυχους πολίτες της Κύπρου μας που θέλετε να δώσετε

Θέλουμε να απευθυνθούμε στους Έλληνες της Κύπρου για να τους πούμε πως σε αυτές τις προεδρικές εκλογές υπάρχει μια πραγματικά εθνική επιλογή. Ακολουθείστε αυτό που λέει η καρδιά σας και συνταχθείτε μαζί μας για να κάνουμε την φωνή μας ακόμη πιο δυνατή. Οι καιροί που έρχονται είναι δύσκολοι και μόνο μέσα από την ύπαρξη ενός ισχυρού Εθνικιστικού κινήματος μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Επιλέγουμε Εθνικά
Στηρίζουμε Γιώργο Χαραλάμπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...