Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: SOS, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ


KOMISION
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η λαϊκή παροιμία, κι απ’ ότι φαίνεται την έχουν εμπεδώσει για τα καλά στην Κομισιόν. Έτσι, η αρμόδια για την ασφάλεια επίτροπος, Σεσίλια Μάλμστρομ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, χτύπησε εγκαίρως το… καμπανάκι του κινδύνου για την είσοδο των Ελλήνων εθνικιστών στην ευρωβουλή, στις ευρωεκλογές που θα γίνουν σε 15 μήνες περίπου:
«Οι ευρωεκλογές του 2014 μπορεί να αναδείξουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσώπους εξτρεμιστικών και βίαιων κινημάτων, αν η ΕΕ δεν κινητοποιηθεί για να αγωνιστεί εναντίον της επιρροής τους. Δεν θα νικήσουμε το βίαιο εξτρεμισμό αν αποφύγουμε να απαντήσουμε στη λαϊκιστική και δημαγωγική προπαγάνδα που αποτελεί το ιδεολογικό εύφορο έδαφος της βίας στην Ευρώπη. Ποτέ από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι εξτρεμιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις δεν είχαν τόση επιρροή στα εθνικά κοινοβούλια. Πρέπει περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες να υψώσουν το ανάστημά τους κόντρα στην άνοδο του εξτρεμισμού. Πρέπει να βρούμε το θάρρος να σχηματίσουμε μέτωπο για να προστατεύσουμε τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες μας. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολιτικές ομάδες και πολιτικές φωνές, ακόμα και μέσα στα Κοινοβούλια ή και στις κυβερνήσεις, οι οποίες τροφοδοτούν το μίσος και τον εξτρεμισμό κι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ήρθε ο καιρός για να αναγνωρίσουμε πως ο βίαιος εξτρεμισμός έχει γίνει η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια».
Βεβαίως, η επίτροπος δεν αναφέρεται ονομαστικά στην Χρυσή Αυγή, αλλά είναι προφανές ότι την Χρυσή Αυγή εννοεί, διότι αναφέρεται σε εκπροσώπους «εξτρεμιστικών» δυνάμεων που θα μπουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο του χρόνου και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη το μόνο εθνικιστικό κίνημα που θα μπει με απόλυτη σιγουριά και με πολλούς εκπροσώπους (3-4 σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τωρινών δημοσκοπήσεων) είναι η Χρυσή Αυγή. Κι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και ένας επιπλέον εθνικιστής ευρωβουλευτής, από το ΕΛΑΜ της Κύπρου μας. Δεν έχουν λοιπόν, δίκιο που ζορίζονται από τώρα οι λακέδες των διεθνών εξουσιαστών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...