Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικός σουρεαλισμός: Βραβεύουν τον Παπαδήμο για την προσφορά του στην οικονομία


Ελληνικός σουρεαλισμός: Βραβεύουν τον Παπαδήμο για την προσφορά του στην οικονομία
Το ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολύ καλά. Ας κάνουμε όμως μια σύντομη αναδρομή, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας που να μην γνωρίζει. Ο Λουκάς Παπαδήμος, λοιπόν, ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όταν η Ελλάδα μπήκε στην ζώνη του ευρώ και αλυσοδέθηκε ποικιλοτρόπως από πολλές και διάφορες συνθήκες. Ήταν στο πλάι μάλιστα του τότε πρωθυπουργού, Κων/νου Σημίτη, όταν κουνάγανε τα ευρώ εμπρός από ένα ΑΤΜ. Αργότερα τοποθετήθηκε άμισθος σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και ακολούθως ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, υπογράφοντας το 2ο μνημόνιο και βυθίζοντας την οικονομία της χώρας ακόμα περισσότερο στην υφεσιακή πολιτική με τα γνωστά αποτελέσματα.
Και σήμερα στις 8 μ.μ., με απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών θα του απονεμηθεί το «Αριστείο ΙΟΒΕ» για τις «πολύπλευρες υπηρεσίες του στην  χώρα» και την «προσφορά του στην Ελληνική Οικονομία».
Ο Ελληνικός σουρεαλισμός σε πλήρη δράση, δηλαδή, αν και κοιτάζοντας την δομή του Δ.Σ. του εν λόγω οργανισμού μπορούμε να καταλάβουμε για ποιον ακριβώς λόγο βραβεύεται ο κ. Παπαδήμος. Εκεί θα δούμε, μεταξύ άλλων, από προέδρους πολυεθνικών εταιριών και διευθύνοντες συμβούλους τραπεζών, μέχρι και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, του οργανισμού που ως μεσάζοντας μεταβιβάζει την Ελληνική Δημόσια Περιουσία στους διεθνείς τοκογλύφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...