Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μαθήματα ιστορίας στην Λιάνα Κανέλλη



Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ήταν καλεσμένη η Λιάνα Καννέλη, η οποία, κληθείσα να σχολιάσει όσα συνέβησαν στο θέατρο Χυτήριο, είπε: «Είναι το τελικό μου σχόλιο» και διάβασε ένα κείμενο του Γκαίμπελς.
Δείτε το βίντεο:





Το πόσο σχετικό μπορεί να είναι αυτό το κείμενο του (Γερμανού) Γκαίμπελς που γράφτηκε για τα γερμανικά δεδομένα το 1928, με το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών το 2012, το αφήνουμε στην κρίση σας. Αλλά, αφού η κ. Κανέλλη αρέσκεται στις ιστορικές αναδρομές κι επειδή πολύ πιθανόν να έχει αδυνατισμένη μνήμη, απλώς εμείς από την πλευρά μας θα συνδράμουμε ως προς το φρεσκάρισμά της.
Στις 14 Δεκεμβρίου 1917 ο Τρότσκυ προειδοποιούσε:

«Σε λιγότερο από ένα μήνα η τρομοκρατία θα πάρει πολύ άγριες μορφές κατά το παράδειγμα της γαλλικής επανάστασης. Τους εχθρούς μας δεν θα τους περιμένει η φυλακή, αλλά η λαιμητόμος».

Λίγο καιρό επίσης μετά την μπολσεβικική επανάσταση, ο Λένιν, σχολιάζοντας τις κατηγορίες των ευρωπαίων σοσιαλιστών, δήλωνε:

«Μας κατηγορούν ότι τότε (σ.σ. εννοεί πριν την επανάσταση), καλούσαμε σε συμμαχία εναντίον του Τσάρου ακόμη και τους αστούς δημοκράτες, ενώ τώρα στέλνουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα ακόμη και τους αριστερούς σοσιαλεπαναστάτες και τους μενσεβίκους. Και μας ρωτούν: Δεν είναι ασυνέπεια αυτό; Και απαντούμε: Βεβαίως είναι! Αλλά όποιος εκπλήσσεται γι' αυτή την ασυνέπεια είναι πολιτικά ηλίθιος».

Όσο για το ότι η κ. Κανέλλη μπορεί να απαντήσει μόνο με πολιτισμό και γνώση στην βαρβαρότητα, της υπενθυμίζουμε τα λόγια του Λένιν:

«Είμαστε καλοί επαναστάτες, αλλά δεν ξέρω γιατί νομίζουμε ότι πρέπει να δείχνουμε ότι είμαστε και στο ύψος του ξένου πολιτισμού. Για ό,τι με αφορά, δεν διστάζω να δηλώσω τον εαυτό μου σαν βάρβαρο».

Δ. Μ.
Τ. Ο. Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...