Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας



ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ : Κύριε Υπουργέ, με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω που είχατε την καλοσύνη να έρθετε και να μας ενημερώσετε. Εκ προοιμίου, να πω ότι αν σε κάποια σημεία ο λόγος μου είναι δεικτικός, γιατί τελευταία έχουμε γίνει πολύ «παρεξηγιάρηδες» μέσα εδώ, δεν αφορά το πρόσωπό σας και σας τιμώ. Αυτό το λέω γιατί σε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της παράταξής σας, του είπα προχθές «αξιότιμε» και βγήκε στα κανάλια και είπε ότι τον ειρωνεύτηκα. Σκέφτηκα λοιπόν τι θέλουν επιτέλους, του λέμε «αξιότιμους» και τους τιμάμε, παρεξηγούνται, γράφουν στις εφημερίδες ότι είμαστε με τσεκούρια και σπαθιά λένε «κίνδυνος». Σας τιμώ λοιπόν και ξέρω από την άλκιμο νεότητά σας έως τη μεστή εμπειριών και ωριμότητα σκέψη σας, έχετε αποδείξει ότι έχετε ένα εξαιρετικό λόγο, έχετε αποδείξει ότι είστε μεγάλος ρήτορας, ξέρετε να ξεφεύγετε από τις κακοτοπιές και, ενδεχομένως, στις απαντήσεις που θα δώσετε, πάλι θα εφαρμόσετε την ίδια δοκιμασμένη καλή συνταγή.

Θα αναφερθώ σε κάποια ερωτήματα μας επί της εξωτερικής πολιτικής αρχής γενομένης από την περίφημη ΑΟΖ, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Πότε θα προχωρήσουμε στη θέσπιση και οριοθέτηση της ΑΟΖ με κύριο σκοπό να εκμεταλλευτούμε τον ενεργειακό μας πλούτο; Αυτό που λέγατε κι εσείς έλεγε και ο Πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές μετονόμασε σε «συστηματική προετοιμασία» Πείτε μας λοιπόν σε ποια φάση βρίσκεται αυτή η «συστηματική προετοιμασία». Μήπως περιμένετε να ωριμάζει; Μήπως περιμένετε να ωριμάσουν οι συνθήκες; Ξέρετε, στα χωριά μας λέμε ότι «εάν κάτι παραωριμάζει, σαπίζει και πεθαίνει». Μήπως η ΑΟΖ θα έχει την κατάληξη και του αναφαίρετου δικαιώματός μας, της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια; Αιτίαση είναι το Casus belli (κάζους μπέλι). Μήπως λοιπόν θα έχουμε μία αιτίαση και για την ΑΟΖ σε αυτή τη βάση; Σε ότι αφορά την ΑΟΖ η Χρυσή Αυγή, σας ενημερώνω κύριε Υπουργέ, και θα ήθελα να έχετε και εσείς και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να είστε παρόντες στην Ολομέλεια, ώστε να συζητήσετε την επίκαιρη επερώτηση που καταθέσαμε σήμερα, σχετικά με την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Έχει τις υπογραφές 18 υπουργών, 18, γλώσσα λανθάνουσα, με το καλό, βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σε ό,τι αφορά την ΕΟΖ, αναφέρομαι στη Θράκη, στο πρόβλημα που, δυστυχώς, αρχίζει και λέγεται «Θρακικό». Κάποτε λέγαμε «Μακεδονικό», «Πρόβλημα Αιγαίου», τώρα λέμε και «Θρακικό», το «πρόβλημα της Θράκης». Δεν έχει κλείσει, κύριε Υπουργέ, μία εβδομάδα - πιστεύω είστε γνώστης- από τις εφιαλτικές αποκαλύψεις του έγκυρου περιοδικού «Επίκαιρα», σχετικά με αυτή την Τουρκογερμανική οικονομική διείσδυση που συντελείται αυτή τη στιγμή στη Θράκη μαζί με τις άλλες δράσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και δη και Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή. Λόγω της παλαιότερης ιδιότητάς μου, πήγαινα συχνά στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή. Δεν σας κρύβω ότι αισθάνεσαι ένα σφίξιμο όταν φτάνεις εκεί. Εμείς, στη Χρυσή Αυγή, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα σε ό,τι αφορά τη θωράκιση της ελληνικής Θράκης, της ελληνικότητας της Θράκης. Πιστεύουμε ότι η ελληνική πολιτεία κάνει λαθεμένες κινήσεις σε ότι αφορά τη Θράκη. Δηλαδή, το να πάμε στρατόπεδα, αυτή τη στιγμή, λαθρομεταναστών, μουσουλμάνων στη Θράκη, ο κοινός νους καταλαβαίνει ότι είναι κάτι εγκληματικό. Βάζουμε μία επιπλέον βόμβα στα θεμέλια μιας ελληνικής περιοχής, ενός κομματιού της ελληνικής επικράτειας.

Είχα τη χαρά να ξεκινήσω την πολιτική μου μέσα στο Κοινοβούλιο θέτοντας ένα ερώτημα, που είναι και όλων των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μία επίκαιρη ερώτηση, σε ότι αφορά το «Μακεδονικό». Θα απαντήσω στην απορία που είχε προηγουμένως ο κ. Καμμένος όπου είπε « τί έγινε με το «Μακεδονικό», τί θα κάνουμε με το «Μακεδονικό», κύριε Υπουργέ;» Νομίζω ότι κακώς έχει την απορία. Θα έπρεπε να είχε παρακολουθήσει τις δηλώσεις σας και το λόγο σας κατά τη διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, όπου υπήρξε μία ξεκάθαρη «εγκατάλειψη» της εθνικής και πάγιας πολιτικής σε ότι αφορά το Μακεδονικό, σε ότι αφορά την Ελληνική Μακεδονία, σε ότι αφορά το Σκοπιανό.

Είπατε ξεκάθαρα ότι κάνουμε το μεγάλο βήμα, τη μεγάλη υποχώρηση. Ο τότε παριστάμενος Υπουργός δεν απάντησε στην ερώτηση ξεκάθαρα. Ελπίζω να απαντήσετε σήμερα ξεκάθαρα τι άλλαξε και με ποια απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αλλάξει η πολιτική γραμμή σε ό,τι αφορά το σκοπιανό. Είναι σε ισχύ οι συνεδριάσεις υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας των πολιτικών αρχηγών ή δεν είναι; Γιατί αλλάζει η γραμμή;

Τέταρτον. Σε ό,τι αφορά την επικαιρότητα με τη Συρία. Με την Συρία και την αποσταθεροποίηση στην περιοχή, πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ατυχής ήταν οι δηλώσεις σας παίρνοντας το μέρος των αντικαθεστωτικών και πιστεύω ότι με αυτές τις δηλώσεις και με την πολιτική σας εν γένει μας κάνετε μέρος του προβλήματος. Η Δεξιά στο σύνολο της, η παράταξή σας, από την γερμανικής καταγωγής Βασίλισσα Φρειδερίκη, που υποστηρίχθηκε από την παράταξής σας, με τις περίφημες επιστολές που έγραφε στον στρατηγό Μάρσαλ, τον καλούσε να ξεκινήσει τον παγκόσμιο πόλεμο από την Ελλάδα. Δεν θα θέλαμε να γίνει η Ελλάδα, Συρία. Θέλουμε, λοιπόν, να μας απαντήσετε και να μας πείτε ξεκάθαρα αν η Ελλάδα παίρνει το μέρος των αντικαθεστωτικών ή αν η Ελλάδα θα είναι ουδέτερη σε αυτήν την σύρραξη, προς όφελος της. Είπατε ότι ο γεωπολιτικός χάρτης μπορεί να αλλάξει και μου θυμίσατε την κυρία Μπενάκη, όταν απευθυνόταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είπε ότι η κατάσταση θα αλλάξει, θα συρρικνωθούν τα σύνορά μας. Πιστεύω η κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα να μην βγάλει αληθινή την κυρία Μπενάκη.

Τέλος, θα ήθελα να σας μεταβιβάσω κάποιες πληροφορίες που έχω μέσα από το Υπουργείο σας. Αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Εξωτερικών είναι απαγορευμένος ο χαρακτηρισμός και όρος «Βόρειος Ήπειρος». Εμείς, στην Χρυσή Αυγή, δεν αποποιούμαστε αυτό τον όρο, τον θεωρούμε δόκιμο και είναι ένα εθνικό κεκτημένο. Πολύ ωραία αυτά που μας είπατε για την οικονομική κρίση, για το μέλλον αλλά λαοί χωρίς εθνικό όραμα δεν πάνε μπροστά. Για μας εθνικό όραμα δεν είναι ούτε η οικονομική ανάκαμψη, είναι βέβαια ένας στόχος αλλά όχι όραμα ούτε οι Olympic Games του 2004. Για μας εθνικά οράματα, που ιστορικά οδήγησαν το λαό μας σε θρίαμβο, όπως στους βαλκανικούς πολέμους το 1912-1913, είναι η Βόρειος Ήπειρος, η ελληνικότητα της Κύπρου, όλα αυτά. Δεν θα ήθελα, λοιπόν, όπως στο ελληνικό στράτευμα έχει απαγορευθεί το εμβατήριο της Βορείου Ηπείρου να απαγορευθεί και η ορολογία αυτή. Δεν θα πρέπει να εγκαταλείπουμε αυτό το όραμα και τις ζωές των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου στην αλβανική προπαγάνδα, χάριν της πολιτικής που μας επιβάλλουν τα υπερατλαντικά συμφέροντα.

Δεν είδαμε με μεγάλη χαρά παλαιότερα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, σφόδρα αντισημιτικά με σειρά άρθρων, να αναφέρονται στο Ισραήλ με επαινετικά λόγια. Θα ήθελα να μας ενημερώσετε προς τι αυτό το αλισβερίσι με το Ισραήλ τον τελευταίο καιρό. Υπουργοί πάνε και έρχονται, φοράνε το κιπά, να προσκυνούν, έχετε κάνει το Ισραήλ Πατήσια-Κουκάκι, το ταξίδι Αθήνα - Τελ Αβίβ ήδη έχει γίνει μια γραμμή συνεχόμενη. Ποιος ο σκοπός να γίνουμε μέρος του προβλήματος, όντας σε μια δύσκολη κατάσταση, έχοντας εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες στην πατρίδα μας, να αγκαλιάσουμε τόσο πολύ το Ισραήλ. Δεν έχω κάτι με το Ισραήλ. Θα ήθελα σαν Ελλάδα να γινόμαστε και εμείς ισχυροί με στρατό, με στόχους και οράματα, όπως είναι αυτή τη στιγμή το σύγχρονο Ισραήλ. Δυστυχώς τραβάμε αυτά που τραβάμε γιατί δεν είμαστε Ισραήλ.

Θα ήθελα να σας μας παρακαλέσω με τις απαντήσεις που θα δώσετε, χωρίς να το θεωρήσετε αυτό προσβλητικό, να μην επικαλείστε, όπως το κάνουν τελευταία πολλοί Υπουργοί της Κυβέρνησής σας, το πατριωτικό σας καθήκον. Κύριε Υπουργέ, δεν είμαστε όλοι πατριώτες, δεν είμαστε όλοι ίσοι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Εμείς πιστεύουμε, όπως και ο λαός, ότι υπάρχουν πολιτικοί που έβλαψαν την Ελλάδα, υπάρχουν πολιτικοί που είτε συνειδητά είτε από αφέλεια, που είναι εξίσου εγκληματικό, έβλαψαν την χώρα και τον λαό της, υπάρχουν πολιτικοί που ήσαν κοινοί κλέφτες, λωποδύτες και παραλήπτες μαύρου χρήματος, υπήρξαν πολιτικοί επίορκοι. Επομένως δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να έχουμε την μόνιμη επωδό ότι όλοι είμαστε πατριώτες. Δεν είμαστε όλοι πατριώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...