Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ερώτηση για τη μεταφορά ναρκωτικών με αλβανικά λεωφορεία

ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΑΚΑΒΙΑΣ»

Η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων βοά ότι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών μεταφέρονται συστηματικά από την αλβανία στο Ελληνικό έδαφος κρυμμένα επιμελώς σε αλβανικά λεωφορεία που εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου Κακαβιάς.
Επειδή ο αριθμός των λεωφορείων που διέρχονται από την εν λόγω πύλη εισόδου είναι πολύ μεγάλος και ανέρχεται καθημερινά σε 40-50 κατά μέσο όρο.
Επειδή, χωρίς την συνδρομή κατάλληλων μηχανημάτων, είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν αποτελεσματικά από το προσωπικό του οικείου αστυνομικού τμήματος οχήματα τέτοιου μεγέθους που διαθέτουν πληθώρα χώρων απόκρυψης.
Επειδή η χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για την αποκάλυψη κρυμμένων ποσοτήτων ναρκωτικών είναι μεν επιβεβλημένη, όχι όμως πάντοτε αποτελεσματική, καθώς οι αισθήσεις τους αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να εντοπίσουν τις ουσίες.
Επειδή οι συγκεκριμένες ποσότητες ναρκωτικών διοχετεύονται στην ενδοχώρα και καταστρέφουν την Ελληνική νεολαία.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1) Θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διατεθεί το ταχύτερο δυνατόν στο τελωνείο Κακαβιάς και το οικείο αστυνομικό τμήμα ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός που θα επιτρέπει τον αποτελεσματικό ηλεκτρονικό έλεγχο («σκανάρισμα») των λεωφορείων;
2) Μέχρι να γίνει αυτό, προτίθενται να διασφαλίσουν την συνεχή παρουσία στο τελωνείο Κακαβιάς ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, οι οποίοι σήμερα είναι στη διάθεση των αστυνομικών του Α.Τ. Κακαβιάς μόνο λίγες φορές την εβδομάδα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθήνα, 20-08-2012
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...