Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφ.5 : η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή στο δρόμο προς την αυτάρκεια

“...με σκοπό την παράθεση ενός εξαιρετικά διδακτικού παραδείγματος, θα μεταφερθούμε νοητικά στην μεγαλύτερη ρυζοπαραγωγό χώρα του κόσμου, την αχανή Ινδία, για να δούμε το πάθημα των εκεί αγροτών, που θα γίνει πάθημα και των εγχώριων αγροτών, αν δεν διδαχτούμε από αυτό. Στην Ινδία λοιπόν, εμπιστεύθηκαν τις πολυεθνικές εταιρίες κι αγόρασαν τους σπόρους τους, τα παρασιτοκτόνα τους και τα λιπάσματά τους, ώστε να έχουν μεγαλύτερες και καλύτερες σοδειές. Το αποτέλεσμα ήταν η συσσώρευση χρεών και η πλήρης απουσία κέρδους “χάριν” στις δόσεις των δανείων, το χρηματιστήριο τροφών και τους μεσάζοντες. Έτσι οι αγρότες της μεγαλύτερης ρυζοπαραγωγού χώρας στο κόσμο, της Ινδίας, δεν μπορούν ούτε να θρέψουν τα παιδιά τους, αφού αναγκάζονται να πωλούν το σύνολο της παραγωγής τους, ώστε να αποπληρώσουν τους τόκους των δανείων τους και να προμηθευτούν τους απαραίτητους σπόρους, ώστε να σπείρουν ξανά και να μην μείνουν άδεια τα χωράφια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα επί του θέματος “περίπου 320 εκατομμύρια άνθρωποι πάνε για ύπνο πεινασμένοι, στην Ινδία, κάθε βράδυ. Όχι επειδή δεν υπάρχει φαγητό, αλλά επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν αυτό το φαγητό”.

Οι Έλληνες αγρότες είναι ήδη υπερχρεωμένοι και στο δρόμο που ακολούθησαν οι αγρότες της Ινδίας....Η αγροτική μας παραγωγή παραμένει όμηρος εγχώριων και ξένων συμφερόντων που δεν θέλουν την Ελλάδα αυτάρκη. Οι βασικές προτάσεις του Κινήματός μας, για την αναδιάταξη του αγροτικού τομέα είναι οι εξής:

επιδότηση της αγροτικής παραγωγής από το ειδικό ταμείο που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

Έμφαση σε ακριτικές περιοχές και κυρίως στην Θράκη και τις νήσους του Ανατολικού Αιγαίου.

Διαγραφή των χρεών των Ελλήνων αγροτών, κίνηση ανάλογη με αυτή που έπραξε το στρατιωτικό καθεστώς του 1967 κι έδωσε νέα ώθηση στην ελληνική αγροτική οικονομία.

Άμεση σύνδεση της αγροτικής παραγωγής και κατανάλωσης.

Οριστικό τέλος στην ασυδοσία των μεσαζόντων - αεριτζήδων.

Οργάνωση της αγροτικής παραγωγής σε τοπικό επίπεδο με την υποχρεωτική θέσπιση ομάδων παραγωγών, οι οποίοι θα παράγουν προϊόντα που ευδοκιμούν στην περιοχή, χωρίς την απαίτηση πολλών εισροών. Λόγω μικρού γεωργικού κλήρου αξιοποιούνται καλύτερα μικρές εκτάσεις με παραγωγή προϊόντων με προστιθέμενη αξία, δίνοντας έτσι εργασία σε περισσότερους αγρότες.

Μητρώο αγροτών, ώστε να προμηθεύονται αφορολόγητο πετρέλαιο ελληνικής παραγωγής καθώς και εφόδια  (λιπάσματα και εδαφοβελτιοτικά) από το πλούσιο υπέδαφος της πατρίδας μας χωρίς μεσάζοντες ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Αξιοποίηση των ορυκτών μας για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων και εδαφολογική χαρτογράφηση από ελληνικά πανεπιστήμια των γεωργικών περιοχών για την κατάρτιση προγραμμάτων λίπανσης κι εφοδίων για αυτοπροστασία. 

Προστασία του ελληνικού περιβάλλοντος από τα φυτοφάρμακα των πολυεθνικών κολοσσών (Monsando,Dow,κλπ).

Μεθοδευμένη στροφή στη βιολογική γεωργία με σκοπό την προστασία του ιερού περιβάλλοντος της Πατρίδος μας από τα χημικά λιπάσματα των ξένων κολοσσών και την άμεση διακοπή της απώλειας συναλλάγματος.

Υποχρεωτική καθιέρωση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων της αγροτικής παραγωγής, για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων με στόχο την αειφορία σε εθνικό επίπεδο, δρώντας σε τοπικό επίπεδο.

http://myrmithonas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...