Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τα μάτια σας στην Θράκη

Τα μάτια σας στην Θράκη

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"


Τα εθνικά θέματα «δεν πουλάνε», μου έλεγε τις προάλλες συνάδελφος. Ενδιαφέρουν περισσότερο τα οικονομικά. Τι θα γίνει με τους μισθούς, με τις συντάξεις, με τα δάνεια. Λοιπόν, να σας πω, για να μην έχετε αγωνίες. Η κατάσταση θα χειροτερεύει. Και όσο δεν θα υπάρχει αυτάρκεια ατομική και συλλογική, όσο θα εξακολουθεί η καταραμένη αστυφιλία του «εθνάρχη» Καραμανλή, τόσο ο λαός θα εξαθλιώνεται. Από αυτήν εδώ την εφημερίδα σας έχουμε πει για τις ειλημένες αποφάσεις για συντάξεις στα 360 ευρώ, για τις αποκαλύψεις Κουκουλόπουλου για την χρεοκοπία της χώρας από το 2011, για το ποιοι και πώς αποφασίζουν για το αν θα ζήσει ο Έλληνας ή όχι.

Στις απορίες και τις αμφιβολίες απαντούμε με ρεπορτάζ και αποκαλύψεις, πριν τις αναπαράγουν οι τηλεοράσεις και τα μέσα του συρμού. Δεν είναι λοιπόν ώρα αγωνίας για τα Οικονομικά, αλλά ώρα για δράση. Δεν είναι για ενημέρωση και σταυρωμένα χέρια, αλλά για τσάπα και νύχια με χώματα και χέρια άγρια από την δουλειά. Άλλα πρέπει να ανησυχούν την συνεχώς ανήσυχη και συνεχώς τρομοκρατημένη κοινή γνώμη. Ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που συντάσσονται με τους τοκογλύφους, τους πρόστυχους εκβιαστές της Πατρίδας και του Λαού. Ότι στην Ευρώπη ασκούν την «σοβαρή πολιτική» άτομα που απροκάλυπτα και κυνικά ειρωνεύονται τον ελληνικό λαό.

Ότι υπάρχουν Έλληνες που διαμαρτύρονται πως άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτούς, μα την ώρα που τους ζητούν να αποφασίσουν για απλοϊκά ερωτήματα, χωρίς τελικά ουσία, φοβούνται, όχι να πάρουν τα όπλα και να βγουν στο βουνό, αλλά να ρίξουν το «Όχι» στο κουτί. Ότι υπάρχουν Έλληνες υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σταλμένοι εκεί για να υπερασπίζονται τα δίκαια της Πατρίδας και του Λαού μας, αλλά όταν η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από τους γκάγκστερς Αθηνών και Βρυξελλών, διαδηλώνουν έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ του θανάτου των συμπατριωτών τους, αρκεί εκείνοι να εξακολουθήσουν να έχουν τις παχυλά αμειβόμενες δουλίτσες τους.

Ότι υπάρχουν Έλληνες πανεπιστημιακοί που ανησυχούν για την «ευρωπαϊκή προοπτική» των ιδρυμάτων τους, δηλαδή τα προγραμματάκια και τις επιχορηγήσεις τους, και τις επιδοτήσεις των ΜΚΟ τους, αντί να αγωνίζονται να γίνει η Ελλάδα το κέντρο της γνώσης. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, τότε, όχι, προτεραιότητά μας δεν μπορεί να είναι η Οικονομία.

Οι Έλληνες Εθνικιστές είναι οι μόνοι ξεκάθαροι στις θέσεις τους: Ούτε με τους Μπολσεβίκους, ούτε με τους Τοκογλύφους. Αυτοί που κατάπιαν αδιαμαρτύρητα την συγκυβέρνηση με τον Καπετάν Γιώτη το 1989, δεν έχουν δικαίωμα να μέμφονται τους Εθνικιστές για δήθεν... εκμπολσεβικισμό. Από την πρώτη στιγμή της εισόδου της στην Βουλή η Χρυσή Αυγή είναι κατά των μνημονίων. Και γι’αυτήν της την στάση, μεταξύ άλλων, ψηφίστηκε επανειλημμένα και στηρίζεται από τον Ελληνικό Λαό, και γι’ αυτήν διώχθηκε και φυλακίστηκε.

Το πρόβλημα δεν είναι η οικονομία, αλλά η δειλία. Κι εκεί επάνω, και στην προσήλωση στα οικονομικά όπως τα προπαγανδίζει η τρομοκρατική οργάνωση των καναλαρχών και των πολιτικών του μνημονιακού τόξου, θα πατήσει η Τουρκία για να επιτύχει τους μακροχρόνιους στρατηγικούς σχεδιασμούς της. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι οι υπεύθυνοι των δύο μεγάλων εθνικών καταστροφών, της Κύπρου και των Ιμίων.

Τώρα σειρά έχει η Θράκη. Η Θράκη σιγοβράζει. Οι Τούρκοι οργανώνονται εδώ και καιρό και πλέον εξαγοράζουν ανοιχτά. Η Ελλάδα δεν είναι ο Σαμαράς κι ο Γιούνκερ, η Γεννηματά, ο Βενιζέλος, κι ο Σόιμπλε. Η Ελλάδα είναι όλοι εμείς, όλοι εσείς που αντιστεκόμαστε, που επιμένουμε, που αγωνιζόμαστε, που κάνουμε την δύσκολη επιλογή της Ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της Ιστορίας. Αν τα μάτια δεν φύγουν από τα χέρια μας, σύντομα θα χάσουμε την ψυχή μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...