Κυριακή 4 Μαΐου 2014

" Όχι" του γ.γ. της ΝΔ στην απαγόρευση καθόδου της ΧΑ στις ευρωεκλογές


 
Εντρομη η ΝΔ από αυτό που έρχεται στις ευρωεκλογές, αλλά και από τις πολιτικές παρενέργειες που θα μπορούσαν να υπάρξουν αν απαγορευθεί η ... κάθοδος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στις εκλογές ο Γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έλαβε θέση εναντίον αυτού του ενδεχομένου.
 
Καθώς ο Άρειος Πάγος αναμένεται να κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής των 46 κομμάτων, μεταξύ αυτών και της Χ.Α., στις Ευρωεκλογές, ο κ. Παπαμιμίκος χαρακτηρίζει ως «πολιτικά λάθος να απαγορευτεί η λειτουργία ενός κόμματος» και προσθέτει πώς πρέπει «Να διωχθούν όσοι ευθύνονται για τις αξιόποινες πράξεις που διέπραξαν. Δίωξη για φρονήματα δεν πρέπει να γίνεται σε καμία περίπτωση».
 
Αν και σημειώνει πώς κάθε δικαστική απόφαση είναι σεβαστή, στην ίδια συνέντεξή του ο Γραμματέας της ΝΔ σημειώνει πώς «η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, πρέπει να είναι πολιτική και να βασίζεται στην ανάκαμψη της οικονομίας και, κυρίως, στην περιθωριοποίηση των ακραίων μέσω της προσπάθειας για ανάκτηση του κύρους του πολιτικού συστήματος».
 
Να σημειώσουμε ότι ο Αρειος Πάγος έχει απλά τυπική αρμοδιότητα την επικύρωση της νομιμότητας της καθόδου στις εκλογές των υποψηφίων κομμάτων βάσει των όσων προβλέπει η διακήρυξη των ευρωεκλογών και τίποτε άλλο...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...