Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Κουρεύουν» τα χρέη για μεγαλοεκδότες και καναλάρχες



Τα βρίσκουν τρόϊκα, Τράπεζες και media για το «κούρεμα» των υψηλών δανείων των εταιρειών ΜΜΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του site: «Τυπολογίες».

"Η τρόϊκα φέρεται να συναινεί στη λύση του σβησίματος των «κακών» δανείων σε επιχειρήσεις media προκειμένου να λάβουν νέα δάνεια από τις τράπεζες, υπό όρους. Όροι που έχουν να κάνουν με την απαραίτητη συμμετοχή των μετόχων στην απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την τοποθέτηση τοποτηρητή από την πλευρά των τραπεζών που θα χορηγήσουν τα νέα δάνεια στο ΔΣ των εταιρείες media και την υλοποίηση των σκληρών μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις και το προσωπικό. Σε αυτή τη φάση διόλου δεν αποκλείονται λύσεις συγχωνεύσεων ανάμεσα σε εταιρείες media."

Τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα… Οι ελεγκτές της Blackrock έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τον υπέρογκο δανεισμό τους-κοντά στο 1 δις- χρήματα τα οποία οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν!

Έτσι οι Έλληνες μηντιάρχες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πάντα έκαναν, να προπαγανδίζουν υπέρ της κατοχικής κυβέρνησης του μνημονίου. Έτσι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στην πραγματικότητα ελέγχονται απόλυτα από τους δανειστές, οι οποίοι πλέον τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνιακή τους προπαγάνδα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...