Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις ελληνικές πρεσβείες σε Ουάσιγκτον και ΟΗΕ - Σιωπή από το Καθεστώς!

Μετά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί κυβερνήσεως Καραμανλή, όπου απεδείχθη πόσο μικρή διεθνώς, έχουν καταντήσει την Ελλάδα οι πολιτικάντηδες της δεξιάς και της αριστεράς, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει οτι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, παίρνουν οτιδήποτε θέλουν, όποτε το θελήσουν, υπό την ανοχή είτε τη βαθιά ύπνωση των ελληνικών κυβερνήσεων της υποταγής.
Αφορμή για την αποκάλυψη της είδησης υπήρξε το σκάνδαλο Σνόουντεν, ο οποίος και συνέβαλε στη διαρροή σημαντικότατων εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με ένα από αυτά τα έγγραφα, η αμερικανική NSA, είχε οργανώσει επιχειρήσεις με τις κωδικές ονομασίες Powell και Klondyke, με τις οποίες παρακολουθούσε τις πρεσβείες 38 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που διέρρευσε, απαριθμούνται 38 πρεσβείες οι οποίες χαρακτηρίζονται ως στόχοι και περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους παρακολούθησης καθεμιάς εξ αυτών. Στις μεθόδους αυτές συγκαταλέγεται η τοποθέτηση κοριών στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μέχρι και χρήση εξειδικευμένων κεραιών για παρακολούθηση. Δημοσίευμα της βρετανικής Guardian αναφέρει πως στους στόχους, πέραν των ευαίσθητων για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ χωρών της Μέσης Ανατολής, περιλαμβάνονται οι αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η γαλλική, ιταλική και η ελληνική πρεσβεία.
Σε έγγραφο του έτους 2007, το οποίο διέρρευσε, αναφέρεται πως μέθοδος υποκλοπής υπό την ονομασία Dropmire εφαρμόστηκε σε φαξ της πρεσβείας της Ε.Ε. στην Ουάσιγκτον, απ' όπου κοινοποιούνταν διάφορα έγγραφα προς τα υπουργεία Εξωτερικών των κρατών-μελών. Κατ' αυτό τον τρόπο, οι ΗΠΑ επιτύγχαναν να λαμβάνουν πληροφορίες για τη στάση και τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών κρατών σε διεθνή ζητήματα, αλλά και για τις μεταξύ τους σχέσεις. Ήδη το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε, απαιτώντας εξηγήσεις και επισημαίνοντας πως αν ισχύει η είδηση αυτή, τότε η αμερικανική συμπεριφορά θυμίζει πρακτικές εχθρών, κατά την ψυχροπολεμική περίοδο.
Εις ότι αφορά την παρακολούθηση των ελληνικών διπλωματικών αποστολών στην Ουάσιγκτον αλλά και στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, έγιναν το 2010 και φέρουν τις κωδικές ονομασίες Powell και Klondyke. Από αμερικανικής πλευράς επιχειρείται να υποβαθμιστεί το γεγονός, πράγμα δύσκολο μετά και τις καταγγελίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel για κατασκοπία των ΗΠΑ εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μελών και των θεσμών της.
Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, η ελληνική πλευρά παραμένει εκκωφαντικά σιωπηρή. Το υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, ο δε υπουργός των Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος είναι προφανώς απασχολημένος με τους πανηγυρισμούς και τα επινίκια από τα δώρα Σαμαρά προς τον ίδιο και το κομματικό λείψανο που ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, το ζήτημα της παρακολούθησης ελληνικών διπλωματικών αποστολών από τους υπερατλαντικούς «συμμάχους», είναι ελάσσονος σημασίας: προέχει ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για το Καθεστώς των υποτακτικών και του ραγιαδισμού, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-hpa-parakolouthousan-tis-ellhnikes-presbeies-se-ouasigkton-kai-ohe-siwph#.UdFoozvjfVo#ixzz2XnCfT900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...