Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τα βρήκαν Ομπάμα - Ερντογάν, δεν χρειάστηκε καν να ασχοληθούν με Σαμαρά

Συναντήθηκαν εν τέλει μία μέρα μετά την ακύρωση της επίσκεψης Σαμαράς, ο Ερντογάν με τον Ομπάμα. Τα θέματα της συζητήσεως ήταν πολλά και πολυποίκιλα, κινούμενα όμως πάντα στον άξονα συμφερόντων της Τουρκίας και του Ισραήλ. Κεντρικό θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι η επερχόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, ώστε να απαλλαχθούν οι αμερικανοσιωνιστές από το ενοχλητικό, για αυτούς, καθεστώς Άσαντ και παραλλήλως να «ανοίξει» άλλη μία οικονομία για τις πολυεθνικές τους εταιρίες.
Αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη να αλλάξει το καθεστώς της Συρίας, ενώ έγινε νύξη για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς. Φυσικά, έχει ήδη αποδειχθεί ότι οι μόνοι που κάνουν χρήση χημικών όπλων είναι οι πράκτορες των αμερικανοσιωνιστών, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Συζήτησαν και για το Κυπριακό, όπου ο Ερντογάν έκανε λόγο για κοινά συμφέροντα ΗΠΑ και Τουρκίας στην περιοχή και στα ενεργειακά ζητήματα. Πρόκειται για το τελευταίο «επιχείρημα» των τούρκων, για ίση κατανομή των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου. Ο δε Ομπάμα περί του ζητήματος δεν προέβει σε δήλωση στην κοινή συνέντευξη, όμως είναι σίγουρο πως συζητήθηκε το ζήτημα κατ’ ιδίαν. Άλλωστε η συνάντηση ήταν σχεδόν ολοήμερη, αφού η συζήτηση είχε πρωινό και βραδινό σκέλος, γεγονός που παραξένεψε πολλούς αναλυτές, αφού «είχαν πολλά χρόνια να δουν τέτοια συμπεριφορά Αμερικανού προέδρου σε ξένο ηγέτη».
Η συνάντηση του Ομπάμα με τον Ερντογάν, μας δείχνει να καταλάβουμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα, σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Το πρώτο είναι η άρρηκτη διασύνδεση των ΗΠΑ με την Τουρκία, η οποία επιτυγχάνεται δια μέσω του ισραηλινού λόμπι, το οποίο έχει σαφή συμφέροντα με την ενίσχυση της Τουρκίας. Το δεύτερο είναι ότι τα αποτελέσματα της μόνιμα δουλικής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας έναντι των ΗΠΑ οδηγούν στην περαιτέρω περιθωριοποίηση της Ελλάδας στην διεθνή πολιτική σκηνή, αφού οι αμερικανοσιωνιστές θεωρούν σίγουρη τη δουλικότητα της κυβερνήσεως και οι ανταγωνιστές τους θεωρούν αφερέγγυα την όποια πιθανή προσέγγιση με αυτούς.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-brhkan-ompama-erntogan-sthn-ap-ejw-o-samaras#.UZbB9BIazCQ#ixzz2Tb5CZgKJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...