Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η αγωνία της ΕΛ.ΑΣ του ΠΡΟ.ΠΟ.τζή Δένδια


  ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  



Θέμα: « Η αγωνία της ΕΛ.ΑΣ για τη δερματοστηξία »



Ο τρόπος με τον οποίο οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως επιχειρούν να «επικοινωνήσουν» στα ΜΜΕ τον «πόλεμο» που ο κ. Δένδιας έχει δηλώσει ότι διεξάγει κατά των «άκρων», κινείται, πολλές φορές, μεταξύ γελοιότητας και ορίων συνταγματικής νομιμότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η «είδηση» που «διέρρευσε» τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10/4/2013 με πανομοιότυπη σύνταξη, σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και ιστολόγια και η οποία έκανε λόγο για «σύλληψη άνδρα που έφερε τατουάζ της Χρυσής Αυγής επειδή επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά αστυνομικό… Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Λαμπράκη στη Νίκαια.»

Όπως είναι κατανοητό, η «είδηση» δεν αφορούσε μια σύλληψη για ασήμαντη αφορμή , που σαν και αυτή λαμβάνουν χώρα δεκάδες την ημέρα, αλλά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ύπαρξης τατουάζ της Χρυσής Αυγής στονσυλληφθέντα, δηλαδή ένα στοιχείο που σε καμία περίπτωση δεν ήταν ούτε χρήσιμο ούτε αναγκαίο για την ταυτοποίηση του παραβάτη, δεδομένου ότι αυτός ήταν ήδη στα χέρια της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή!

Η τραγελαφική όσο και πολιτικά αγωνιώδης «πληροφορία» που μετέδωσε η ΕΛΑΣ στους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες, μαρτυρά τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο και ο κ.. Δένδιας προσωπικά, αντιλαμβάνονται το υπηρεσιακό τους καθήκον, γεγονός που στηλιτεύτηκε ειρωνικά όχι μόνο από πλήθος σχολιαστών, αλλά και από την εφημερίδα «Το Βήμα» σε σχετική αρθρογραφία της. Μαρτυρά δηλαδή το γεγονός ότι η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, εναρμονιζόμενη στην πολυδιαφημισμένη «μάχη κατά των άκρων», χρησιμοποιεί όποιο μέσο διανοηθεί για να «φακελώσει» όσους φαίνεται ότι δεν τους είναι πολιτικά αρεστοί, έστω και αν αυτό προκύπτει από «ατράνταχτα» αστυνομικά πειστήρια, όπως …κασκόλ, τατουάζ, φανέλες και άλλα …σημαντικά ευρήματα.



Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)      Ποιος ο λόγος στην αναφορά στο τατουάζ του συλληφθέντος από την ΕΛΑΣ, αν δεν αποτελεί μέσο ταυτοποίησης του αναζητουμένου; Αποδεικνύει κάτι η ύπαρξή του; Τηρείται κάποιο σχετικό αρχείο ;

2)      Αν δεν αποτελεί επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η πληροφορία, ποιος ευθύνεται για τη «διαρροή» εν μέσω νύχτας, προς τους αστυνομικούς συντάκτες και τι δικαιολογεί τη σπουδή αυτή;

Ο Ερωτών Βουλευτής

          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


DEMOCRACY
Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, λίγο μετά τις 12:00, έκανε την εμφάνισή της στις καθεστωτικές ιστοσελίδες και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες, η παρακάτω πανομοιότυπη είδηση:
Άνδρας με τατουάζ της Χρυσής Αυγής χτύπησε αστυνομικό.
«Η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που έφερε τατουάζ της Χρυσής Αυγής επειδή επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά αστυνομικό. Ο 30χρονος με το τατουάζ, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Λαμπράκη στη Νίκαια.
Ο συλληφθείς επέβαινε σε μοτοσικλέτα, την οποία σταμάτησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ για να κάνουν έλεγχο. Ο δράστης στη συνέχεια επιτέθηκε και χτύπησε έναν από τους αστυνομικούς τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κρατείται.».
Ποιος και με τι τρόπο είχε δώσει έτοιμη τη βρώμικη αυτή είδηση στους δημοσιογράφους; Αποκαλύπτει σχετικά ο δημοσιογράφος του Βήματος Διονύσης Βυθούλκας, σε άρθρο του με το εύλογο ερώτημα «Η Κατεχάκη φακελώνει και τα τατουάζ;». Σας το παρουσιάζουμε ολόκληρο για να δείτε που ζούμε και τι βρώμικα μέσα χρησιμοποιεί η θλιβερή παρεούλα Αντωνάκη και Δένδια για να χτυπήσει την Χρυσή Αυγή. Τόσο βρώμικα και πρωτοφανέρωτα στην ιστορία της χώρας, που κάνουν ακόμα και δημοσιογράφους καθεστωτικών εφημερίδων να αγανακτούν. Ιδού τα αίσχη του… συνταγματικού τόξου:
«Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας πολλές φορές έχει ταχθεί κατά της Χρυσής Αυγής και των νεοναζιστικών της αντιλήψεων και πρακτικών, είτε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, είτε μέσω δηλώσεών του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως άλλωστε στο σύνολό του ο πολιτικός κόσμος.
Ωστόσο στους διαδρόμους του 7ου ορόφου του υπουργείου της λεωφόρου Κατεχάκη φαίνεται κάτι να έχουν καταλάβει λάθος. Μάλλον το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τα έχει μπερδέψει.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το ακόλουθο μήνυμα, το οποίο έφθασε στις 23.57 το βράδυ της Τετάρτης, στα κινητά τηλέφωνα των διαπιστευμένων αστυνομικών συντακτών: «Ώρα 21.20 στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Λαμπράκη στη Νίκαια συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, που φέρει τατουάζ συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, γιατί στα πλαίσια διενεργούμενου ελέγχου, αντιστάθηκε και βιαιοπράγησε κατά αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.».
Και προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Τι δουλειά έχει η αναφορά στο τατουάζ, το οποίο – όπως έμαθαν όσοι ρώτησαν – παρέπεμπε στην Χρυσή Αυγή, σε μια τέτοια είδηση; Τι ακριβώς της προσέθετε; Αν επρόκειτο για κάποιον δράστη ρατσιστικής επίθεσης, που μετά «σφύριζε κλέφτικα» για την πράξη του, θα ήταν κατανοητή, θα αποτελούσε ένδειξη για τα κίνητρά του. Αλλά επειδή ένας πολίτης (αδιάφορο ποιες είναι οι πεποιθήσεις του) αντέδρασε σε έναν αστυνομικό έλεγχο, έστω κι αν βιαιοπράγησε κατά του αστυνομικού;
Υποθέτω ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα έκανε το ίδιο αν το τατουάζ του φερόμενου ως δράστη απεικόνιζε κάποιο άλλο σύμβολο, πολιτικό ή θρησκευτικό – το σφυροδρέπανο, τον ήλιο του ΠαΣοΚ, το βασιλικό στέμμα ή τα αρχικά του Ιησού Χριστού. Εκτός αν σκοπεύει να το κάνει στο μέλλον. Αλλά τότε δεν θα πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο· με ιδιότυπο «φακέλωμα» μοιάζει περισσότερο».
Περαιτέρω σχόλια δε χρειάζονται. Νομίζω πως τα λέει όλα ο κ. Βυθούλκας. Ο λόγος πλέον ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής για τα περαιτέρω!                                         ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...