Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ - "Σχέδιο Ανάν και τα κοιτάσματα ή πάμε σε δύο κράτη"

ΑΤΑΡΑΧΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ. ΒΑΘΥ ΤΟΥΣ ΥΠΝΟ ΣΤΟ ΥΠΕΞ..... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !

Επανέρχεται ο Α.Νταβούτογλου ζητώντας, επί της ουσίας, να γίνει δεκτό έστω και τώρα το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο και μάλιστα τονίζει ότι «Αν το 2004, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έλεγε "όχι" στο σχέδιο στο οποίο η Τουρκοκυπριακή πλευρά είπε "ναι", δεν θα είχε δημιουργηθεί η κρίση».

Βασικά ζητεί "εδώ και τώρα" μερίδιο στα κοιτάσματα φυσικού αερίου και την διέλευσή τους από την Τουρκία, σε διαφορετική περίπτωση να τεμαχιστεί η Κύπρος σε δύο κράτη.

Τώρα ζητεί από το Ν.Αναστασιάδη να "βιαστεί": «Τα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση της λύσης του Κυπριακού, θα διευκολύνουν στο να ξεπεράσει η ελληνοκυπριακή πλευρά το οικονομικό της πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η «ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να δει το θέμα αυτό με κάποιο όραμα».
«Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Τουρκίας, μπορεί να προσφέρει ευημερία και στην ελληνοκυπριακή πλευρά», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «δυστυχώς υιοθέτησαν μια πολιτική κλιμάκωσης της κρίσης για να κλείσουν το δρόμο της Τουρκίας προς την Ε.Ε.».

«Ελπίζουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης θα κινηθεί σύντομα», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε μεγάλο λάθος» στο θέμα των ενεργειακών πηγών. «Με τη λύση του Κυπριακού, όλα, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών πηγών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειρηνικά», είπε κι άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί αμέσως μια τεχνική επιτροπή που θα μελετήσει το πως μπορεί να αξιοποιηθούν όλες οι φυσικές πηγές πλούτου του νησιού.

«Εάν, όμως, μας λένε ότι "ο νότος ανήκει σε εμάς και ο βορράς σε εσάς", τότε ας θέσουν το θέμα της λύσης των δύο κρατών. Κανείς δεν ωφελείται από την συσκότιση αυτού του θέματος», συμπλήρωσε.


Κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμα από το υπουργείο Εξωτερικών, προφανώς για να μην στεναχωρεθεί ο "καλός φίλος" του Δ.Αβραμόπουλου, κατά δήλωση του ιδίου του Έλληνα ΥΠΕΞ, πάντα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...