Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το Κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής



Τρεις βαρυσήμαντες προτάσεις Νόμου για Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση και της χρηματοδότησης των κομμάτων.
Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει να επιδείξει πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο με πάνω από 300 ερωτήσεις και επερωτήσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι ερωτήσεις αφορούν θέματα ουσίας και όχι μικροπολιτικής. Η Χρυσή Αυγή δεν ενδιαφέρεται για τον αριθμό, αλλά για την ποιότητα των ερωτήσεων σε κρίσιμους τομείς όπως η εθνική άμυνα, η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, η πρωτογενής παραγωγή, η παιδεία, το δημογραφικό, η δημόσια υγεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχουν κατατεθεί ερωτήσεις για την ανθελληνική προπαγάνδα των σκοπιανών, για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Θράκη, για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις αποκρατικοποιήσεις φορέων του δημοσίου και το γενικότερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τους Έλληνες ομολογιούχους, για την ανεργία, την πολύτεκνη οικογένεια, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τη διαφθορά κρατικών λειτουργών, για το παρεμπόριο, την παράνομη εκροή συναλλάγματος από την Ελλάδα προς τρίτες χώρες, για το υπέρογκο κόστος της λαθρομετανάστευσης(π.χ. δωρεάν νοσηλεία λαθρομεταναστών σε δημόσια νοσοκομεία, λειτουργία πολυτελών κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο με εκατομμύρια Ευρώ ετησίως).
Ειδικότερα, σε ό, τι αφορά τη λαθρομετανάστευση, με συνεχείς ερωτήσεις και την γενικότερη πολιτική του γραμμή, ο Λαϊκός Σύνδεσμος ανάγκασε το κράτος να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την παράνομη είσοδο και παραμονή αλλοδαπών στη χώρα ως πρόβλημα. Βεβαίως, οι οπερέτες τύπου «Ξένιος Δίας» δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο από την απέλαση μόνο μερικών δεκάδων λαθρομεταναστών. Και αυτό όχι με σκοπό την επίλυση του προβλήματος, αλλά την απέλπιδα προσπάθεια για μείωση της απήχησης του Κινήματός μας. Σημειώνουμε ότι και άλλες ερωτήσεις των συναγωνιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής υποχρέωσαν το κράτος να κινητοποιηθεί, όπως π.χ. με την διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο (όπου ανακλήθηκε η αρχική απόφαση για τη διακοπή του έργου) και την ιστοσελίδα που καθύβριζε την Ορθόδοξη Πίστη και τον Γέροντα Παΐσιο.

Επιπλέον, το Κίνημά μας έχει να παρουσιάσει και σημαντικό νομοθετικό έργο, με προτάσεις νόμου που αφορούν σε καίρια ζητήματα, όπως:

· Τροποποίηση των διατάξεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αθρόες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών (εξαιρούνται οι ομογενείς) και να απαγορεύεται σε μη Έλληνες το γένος να φοιτήσουν στις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
· Χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος, όπου προτείνουμε την άμεση μείωση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το κράτος στο ελάχιστο (στο 1/5 της σημερινής), μέχρις ότου καταστεί εφικτή η αναθεώρηση του Συντάγματος (εντός του 2013), οπότε θα ζητήσουμε την κατάργηση της σχετικής διάταξης που επιτρέπει την κρατική χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα.
· Ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της Ελλάδος. Εν γένει, όλο αυτό το χρονικό διάστημα η παρουσία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο έχει αποδείξει ότι το Κίνημά μας πορεύεται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας στο δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...